OPPRØRT: -Jeg vil heller se fadderbarna mine, enn å stille opp i et debattprogram om homofiles rettigheter. Foto: SCANPIX
OPPRØRT: -Jeg vil heller se fadderbarna mine, enn å stille opp i et debattprogram om homofiles rettigheter. Foto: SCANPIX Vis mer

Gro Hammerseng refser homobevegelsen

- Jeg føler at de forventer at hvis du er skeiv og har et kjent ansikt, så er du forplikta til å alltid stå først med flagget hevet.

SEHER.NO: Håndballspiller Gro Hammerseng (29) og forfatter Anne Holt (51) reagerer på at homobevegelsen presser kjendiser til å fronte homosaken.

- Jeg føler at de forventer at hvis du er skeiv og har et kjent ansikt, så er du forplikta til å alltid stå først med flagget hevet. Slike forventinger blir feil. Noen ganger føler jeg at det ikke er forståelse for at jeg ikke fronter saken. Jeg synes jo at jeg gjør det, men jeg må finne en balansegang som føles riktig for meg, sier håndballspilleren til ukebladet Kamille.

Kalt usolidarisk
Forfatter Anne Holt er tidligere blitt kalt usolidarisk av homobevegelsen fordi hun lenge valgte å holde sin legning utenfor offentligheten. Hun er helt enig med Hammerseng i at homobevegelsen ikke viser nok forståelse for at ikke alle homofile er åpne.

- Alle må få lov til å ta vare på egne liv på sin måte. Jeg opplever at homobevegelsen er for lite villig til å se på homofile som en uensartet gruppe, sier Holt til bladet.

Ønsker ny bevegelse
Holt får mange henvendelser fra unge homofile som ønsker seg en annen bevegelse enn den man ser i dag.

- De ønsker seg homofile forbilder som er normale engasjerte samfunnsborgere. Gro Hammerseng er først og fremst et forbilde som håndballspiller, sier hun.
 
Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901!

LES OGSÅ: Nesten like sexy som Angelina