Marianne Behn om «Ari og halve kongeriket»:

- Griper altfor langt inn i det som var en sårbar tid

Ari Behns mor tar bladet fra munnen om den mye omdiskuterte dokumentaren.

FULL STØTTE: Ari Behns mor, Marianne Behn, støtter sønnens ønske om å stoppe dokumentaren, «Ari og halve kongeriket». Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
FULL STØTTE: Ari Behns mor, Marianne Behn, støtter sønnens ønske om å stoppe dokumentaren, «Ari og halve kongeriket». Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Dokumentarserien om Ari Behn (45), «Ari og halve kongeriket», har fått mye oppmerksomhet de siste ukene, etter at det forrige uke ble kjent at det er konflikt mellom 45-åringen og TV3.

Dokumentaren, som tar for seg Aris liv etter skilsmissen fra prinsesse Märtha Louise, skal etter planen ha premiere i kveld.

Kritisk til dokumentaren

Nå tar også 45-åringens mor, Marianne Behn, bladet fra munnen om den mye omtalte dokumentaren. Hun forklarer nemlig til Dagbladet at verken hun eller Aris far, Olav Bjørshol, har godkjent sin tilstedeværelse i serien.

Overfor avisen forklarer hun at hun både er sjokkert over hva som er kommet med i dokumentaren, og at hun i utgangspunktet var kritisk til «Ari og halve kongeriket».

- Jeg har fra første stund ment at det aldri skulle vært laget en dokumentar av Ari rett etter samlivsbruddet, og hans sorgprosess i forbindelse med dette. I tillegg hadde han på den tiden helseproblemer av privat karakter. Dette har jeg gitt klart uttrykk for underveis, forklarer hun til Dagbladet.

Saken fortsetter nedenfor.

ARI BEHN OM TIDEN ETTER BRUDDET: Ari Behn var programleder på Se og Hørs Kjendisgalla 2016. Her snakker han ut om en hektisk høst. Video: Per Ervland Vis mer

Marianne Behn legger ikke skjul på at det var en spesiell tid i livet til Ari, da han ble filmet.

- I dette tilfellet oppleves det krenkende at produksjonen og TV3 ikke forstår at de griper altfor langt inn i det som var en sårbar tid. Og som på nåværende tidspunkt heldigvis er et tilbakelagt kapittel for oss alle, sier hun.

Dokumentaren sendes

Dokumentaren vil sendes torsdag kveld, tross konflikten, og Se og Hør kunne tidligere denne uken vise frem et klipp fra serien, der Ari snakker om sykdommen som har preget ham de siste årene.

Kunstneren sliter nemlig med den sjeldne tilstanden Kolesteatom. Det vil si at han har en cyste i mellomøret, som kan gi alvorlige komplikasjoner som svimmelhet og tap av hørsel, ifølge Store norske leksikon.

Saken fortsetter nedenfor.

FØRSTE BILDER: I et klipp fra den kommende dokumentaren «Ari og halve kongeriket» snakker kunstneren ut om sykdommen. Video: TV3 Vis mer

Høsten 2016 kunne Se og Hør avsløre at Ari hadde blitt hasteoperert som følge av plagene, som ble utløst etter å ha dykket på ferie i Key West i Florida.

I en kommentar i VG ga Ebba Heilmann, kunstnernes kjæreste, uttrykk for at hun mente Ari ble utnyttet, og at han slettes ikke burde ha blitt filmet i denne sårbare perioden i livet sitt. ​Aris foreldre har også bedt om å få fjernet klipp de medvirker i.

LIVET SOM ARI: TV 3-serien «Ari og halve kongeriket» følger Ari Behn gjennom opp- og nedturer fra det første året etter skilsmissen fra Prinsesse Märtha Louise. Video: TV 3 Vis mer Vis mer

- Vi stiller oss fullt og helt bak Ari og hans managements ønske om at TV3 skal trekke dokumentaren, sier Marianne Behn til Dagbladet.

Kommunikasjonssjef Line Vee Hanum i MTG, som eier TV3, sier til avisen at kanalen har vurdert det slik at det er uproblematisk å sende «Ari og halve kongeriket» på TV.

- BLE UTNYTTET: Ebba Heilmann, Aris kjæreste, mener dokumentaren utnyttet kunstneren i en sår periode av livet hans. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
- BLE UTNYTTET: Ebba Heilmann, Aris kjæreste, mener dokumentaren utnyttet kunstneren i en sår periode av livet hans. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør Vis mer

Ville stoppe dokumentaren

Ari Behn har vært åpen om at han har lyst til å stoppe dokumentaren. Det var Dagens Næringsliv som kunne opplyse om at Ari hadde hyret inn advokat John Christian Elden i saken i starten av mars.​

Ifølge hans manager Geir Håkonsund gikk kunstneren inn i avtalen med MTG fordi han hadde inntrykk av at han skulle få «final cut», altså en bestemmelsesrett over hva som til syvende og sist skulle ende opp i sluttresultatet.

Elden hevdet at det er inngått en muntlig avtale om såkalt «final cut» med TV3 og produsenten av dokumentaren, Bifrost Media.

- Vi er overrasket over at de ikke vil følge avtalen som er inngått, og noterer at Aris foreldre har trukket seg fra deltakelse. Vi vurderer fortløpende om han skal gjøre det samme, sa Elden til avisen.

TV3-eier MTG sier på sin side til DN at Ari Behn har godkjent de episodene som er ferdige, og at det ikke er inngått noen avtale om «final cut».

Regissør og produsent Katharina Gellein Viken avviser også, overfor Dagbladet, at en avtale om «final cut» ble inngått med Ari Behn.

Viken legger til at hun aldri har oppfattet Marianne Behn som skeptisk til prosjektet, og at hun ikke har lykkes med å komme i kontakt med verken Behn eller Bjørshol for å få klarhet i hva de ønsker skulle fjernes fra dokumentarserien.

LES OGSÅ: Om den ukjente sykdommen: - Som en kniv i øret

SNAKKER OM BRUDDET: Ari Behn gjester «Skavlan» i kveld, og snakker ut om bruddet med prinsesse Märtha Louise. Video: NRK Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer