Gripende avskjed med Næss

- Arne ville være tilstede ved døden for å se hva som skjedde, sier Wenche Foss.

SISTE HILSEN: Arne Næss ble bisatt  fra Ris kirke i Oslo tirsdag. Foto: SCANPIX
SISTE HILSEN: Arne Næss ble bisatt fra Ris kirke i Oslo tirsdag. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: - Vi var litt uvenner. Fordi jeg likte Petter Wessel Zapfe i ungdommen, og det gjorde ikke han. Arne var jo et eventyr, og han lærte så mange å klatre, sier Wenche Foss, som kom sammen med sin sønn, Oslo-ordfører Fabian Stang.

- Jeg kommer til å huske den siste replikken hans om at han så gjerne ville være tilstede ved døden for å se hva som skjedde. Det kommer jeg til å tenke på under bisettelsen, sier Wenche Foss.

Kronprins Haakon blir en av de mange som kommer for å ta et siste farvel med den anerkjente filosofen, miljøforkjemperen, klatreren Arne Næss.

Samme dag som niesen Emma Tallulah Behn døpes representert e kronprins Haakon kongefamilien i bisettelsen i Ris kirke i Oslo i dag - tirsdag. Seremonien startet klokka 12.

En rekke kjente personer fra inn- og utland er ventet til bisettelsen. Fra regjeringen kommer statsminister Jens Stoltenberg som skal tale, samt forskningsminister Tora Aasland.

Sokneprest i Vålerenga kirke, Einar Gelius, ledet bisettelsen og den anerkjente fiolinisten Arve Tellefsen spilte verker av Ole Bull og Arne Nordheim.

Arne Næss sovnet stille inn mandag 12. januar og ble 96 år gammel og begraves på statens bekostning.

Seher.no følger begravelsen og kommer tilbake med mer.

LES OGSÅ: - God tur til ditt neste mål

Se bildene fra Arne Næss' fargerike liv i bildespesialen under

Se video fra begravelsen under:

[obj:media:7403]

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer