Grill - og vinn!

Visste du at ved å dele ditt grilltips, kan du vinne et gavekort på 1000 kroner?

SEOGHØR.NO: Det er juli, det er sommer - og hele Norge griller. Og tar du bilde av det du griller, kan du vinne et gavekort på 1000 kroner fra Rimi!

Last opp bildet på instagram og merk det med #HeleNorgeGriller, eller send det på epost til griller@aller.no.

Svarfrist er søndag 3. august, så det begynner å haste hvis du vil være med!

Ta bilde av favorittretten din, enten det er en komplisert komposisjon eller en helt vanlig sommerkotelett. Du kan også delta med en grill-selfie, eller et bilde av hvem du griller sammen med.

Her er noen av de som allerede har vunnet:

En av de som tidligere har vunnet et gavekort på 1000 kroner hos Rimi, er @spisdrikklevglamsland, som har laget disse lekre blåskjellene. Oppskrift finner du under bildet.

Du trenger
2 kg blåskjell
0,5 dl sitronsaft
1 dl hvitvin
150 g smør
2 fedd hvitløk
2 dl hakkede urter som persille, gressløk, koriander og dill
0,5 ss finkvernet pepper
Litt frisk chili

Slik gjør du: Legg et stort ark aluminiumsfolie dobbelt, og form det til en kurv. Ha skjellene i kurven sammen med sitronsaft og hvitvin. Bland smør, hvitløk og alle urtene godt til det blir et grønt smør. Legg smøret blant blåskjellene.
Brett sammen kurven med folie slik at det blir ordentlig tett. Legg pakken på en varm grill og sett på lokket. Grill i fem-ti minutter, til skjellene har åpnet seg og du har fått en aromatisk saus til blåskjellene.
Lager du retten på en grill uten lokk, trenger pakken fem minutt lengre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En annen ukesvinner er @aggelure, som har laget verdens morsomste pølsebrød. Oppskrift finner du under bildet.

Slik gjør du: Bruk fletteloffdeig, som er veldig smidig. Rull ut "pølser" som du snurrer relativt tynt rundt en grillpølse. Bruk to små deigballer til øyne, og en deigstrimmel som snittes i hver ende og legges under hodet til bein. Ikke la deigen gå helt ut over pølsens lengde, for da vil pølsen forsvinne når deigen hever.
Pensle med egg.
Etterhev og stekes i steikeovn eller på stekeplate av stein i lukket grill.
Bruk tykk glasur som øyne, en bit oliven som pupiller - og vips har du en skummel monsterdog.

En morsom variant til vanlige pølser i brød - som ungene vil elske!

 

Det kåres en vinner av gavekort hver uke, og siste frist for å melde seg på er altså 3. august.

 

Se flere bidrag her!