SYK DATTER: Chandra Wilson åpner seg nå om diagnosen til dattera Sarina. Foto: NTB scanpix
SYK DATTER: Chandra Wilson åpner seg nå om diagnosen til dattera Sarina. Foto: NTB scanpixVis mer

«Grey's Anatomy»

«Grey's Anatomy»-stjernen åpner seg om sitt private sykehusdrama

Datteren lider av sjeldent syndrom. 

(Seoghør.no): Siden sykehus-serien «Grey's Anatomy» begynte å rulle over amerikanske TV-skjermer 27. mars 2005, har fansen vært vitne til banebrytende historier, og lidenskapelig kjærlighet ved «Grey Sloan Memorial Hospital»

Nå avslører en av seriens største stjerner, Chandra Wilson (47), som har spilt Dr. Miranda Bailey siden den spede begynnelsen, sitt private sykehusdrama til People.

For mens hun, i sin karakter, er vant til å løse medisinske mysterier, har det også vært dramatikk på hjemmebane. Datteren, Sarina Wilson (23), lider nemlig av diagnosen sykliske brekninger syndrom.

Ifølge Lommelegen er sykliste brekninger syndrom en lidelse man vanligvis ser oppstå hos barn i 4-5 årsaldren, som er karakterisert som regelmessige episoder med oppkast. Syndromet er en såkalt idiopatisk lidelse, som betyr at ingen vet hva som forårsaker den.

Oppdaget sykdommen da hun var 16 år

Det var riktignok først i en alder av 16 år at Wilsons datter la merke til diagnosen - etter hun hadde vært ute å spist med noen venner. Hun begynte nemlig å kaste opp og trodde hun hadde blitt matforgiftet, men ettersom oppkastene fortsatte regelmessig, begynte de å mistenke at noe var galt.

FRA SERIEN: Chandra Wilson i «Grey's Anatomy» sammen med medskuespiller James Pickens Jr. Foto: TV 2
FRA SERIEN: Chandra Wilson i «Grey's Anatomy» sammen med medskuespiller James Pickens Jr. Foto: TV 2 Vis mer

- Hun hadde forferdelige perioder med oppkast og knivstikkende magesmerter. Jeg tenkte at dette var sykt, og at noe var galt med datteren min. Ingen kunne forklare meg hva det var, sier hun til People.

Det var en vanskelig ting for skuespilleren å takle, så hun begynte etter hvert å prøve å finne ut av mysteriet på egenhånd.

- Jeg begynte å analysere hva hun spiste, hvor enn vi var. Etter hvert eneste sykehusbesøk, puttet jeg informasjon jeg fikk i en egen perm. Da vi hadde kommet til uke åtte uten svar hadde jeg en ganske full perm, avslører hun.

Det var først etter ti måneder med ubesvarte spørsmål og uendelige sykehusbesøk, grunnet dehydrering at datteren fikk diagnosen sin.

Sarina Wilson forteller at det var en vanskelig periode å gå gjennom i 2010.

- De på skolen trodde jeg kastet opp fordi jeg ville gå ned i vekt, sier hun til nettstedet.

Saken fortsetter under bildet.

DRAMA: Det ble dramatikk og mange sykehusbesøk for Chandra Wilson i 2010 da datteren fikk diagnosen sin. Her i «Grey's Anatomy» til venstre. Foto: TV2 
DRAMA: Det ble dramatikk og mange sykehusbesøk for Chandra Wilson i 2010 da datteren fikk diagnosen sin. Her i «Grey's Anatomy» til venstre. Foto: TV2  Vis mer

Ingen kur

Ifølge legen People har snakket med, medisinsk direktør ved Courtagen Life Sciences Dr. Richard Boles, finnes det ingen kur for denne diagnosen som også er vanskelig å finne.

- Det er ikke lett å oppdage denne diagnosen. Ekspertene har ennå ikke funnet noen kur, men det finnes riktige medisiner som gjør at pasienten kan ha en normal livsstil.

Sarina sier også at det var vanskelig å bli trodd av helsevesenet.

- Jeg ble jo overført fra avdeling til avdeling mens ting stadig ble verre. Når du går til sykehuset to til fire ganger tror de at du er en rusmisbruker. Gang på gang må du gå gjennom prosessen for å bli trodd.

Nå studerer Sarina til å bli mansusforfatter ved Cal State Northridge, og selv om sykdommen ikke forsvinner, er hun og mamma Chandra positive.

- Jeg kunne vært lei meg, men det kommer jo tilbake uansett.

I Norge sendes «Grey's Anatomy» på TV 2 tirsdager 21.40.

LES OGSÅ: Derfor røk det ti år lange ekteskapet