Kate Walsh:

«Grey's Anatomy»-stjerne ble hasteoperert for hjernesvulst

TV-stjernen takker høyere makter for at hun sjekket seg hos legen.

PRIVAT DRAMA: Kate Walsh avslører at hun måtte hasteopereres for hjernesvulst. Her er hun i en scene fra TV-serien «Grey's Anatomy». Foto: TV 2
PRIVAT DRAMA: Kate Walsh avslører at hun måtte hasteopereres for hjernesvulst. Her er hun i en scene fra TV-serien «Grey's Anatomy». Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Den amerikanske skuespilleren Kate Walsh (49) er for mange kjent for sin rolle i legeserien «Grey's Anatomy», der hun spiller legen Addison Montgomery-Shepherd. Hun har vært med siden 2005, og har dessuten også hatt en rekke andre roller på siden.

49-åringen har nemlig ikke tatt det rolig siden skuespillerkarrieren tok av på midten av 1990-tallet. Hun har blant annet vært å se i «The Perks of Being a Wallflower» og den elskede og utskjelte Netflix-serien «13 Reasons Why». Selv om karrieren og familielivet har gått på skinner, avslører hun nå at helsa har vært en stor utfordring de siste åra.

I et stort intervju med magasinet Cosmopolitan, avslører skuespilleren at hun har hatt en svulst i hjernen.

Fjernet svulst

- Jeg skulle ta en MR, og du vet når du vet det er seriøst når du ikke engang må vente, og de bare «Hei, nå er radiologen klar for å møte deg». Hun begynte å si at jeg hadde en svulst i hjernen av betydelig størrelse, og jeg forlot bare kroppen min, forteller hun om det ukjente sykdomsforløpet.

POPULÆR: Kate Walsh ble verdensberømt gjennom sin rolle i «Grey's Anatomy». Her er hun i en scene med Patrick Dempsey (t.h.). Foto: Foto: TOUCHSTONE TELEVISION / Album
POPULÆR: Kate Walsh ble verdensberømt gjennom sin rolle i «Grey's Anatomy». Her er hun i en scene med Patrick Dempsey (t.h.). Foto: Foto: TOUCHSTONE TELEVISION / Album Vis mer

Det var etter en lang innspillingsperiode at stjerna begynte å føle seg utslitt. Selv trodde at det kanskje bare var overgangsalderen som kom snikende. Hun følte seg ikke våken etter fem kopper kaffe, hun glemte ting og klarte til slutt så vidt å gjøre ferdig sine egne setninger.

Hun takker i dag høyere makter for at hun valgte å oppsøke hjelp. Det var da det kom fram at svulsten befant seg i den venstre frontallappen.

- Tre dager etter at jeg var inne for MR ble jeg operert, og svulsten ble fjernet.

Ifølge Norsk Helseinformatikk avhenger symptomer man opplever på hvor svulsten ligger. Årsaken er ofte spredning fra andre organer, hvor bare en av fire svulster hos voksne er primære. Svulsten var over fem centimeter bred, og Walsh beskriver det hele som en «liten sitron» som eksisterte i hodet hennes. Det er fordi hun ønsker å hjelpe andre at hun nå har tatt bladet fra munnen om svulsten.

OPPFØLGER: Etter «Grey's Anatomy» spilte Kate hovedrollen i serien «Private Practice». Her er hun i en scene med skuespiller-kollega Tim Daly som spilte Pete Wilder i serien. Foto: TV 2
OPPFØLGER: Etter «Grey's Anatomy» spilte Kate hovedrollen i serien «Private Practice». Her er hun i en scene med skuespiller-kollega Tim Daly som spilte Pete Wilder i serien. Foto: TV 2 Vis mer

- Hele situasjonen var veldig overveldende, og det var litt deilig å vite at noe faktisk var feil - at det ikke bare var min egen fantasi.

Hun understreker selv absurditeten i at hun har spilt lege på tv i over et tiår, men at hun nå selv hadde behov for legehjelp.

- Jeg har vært mer på sykehus enn hva jeg har vært i mitt eget hus. Man skulle tro at det ville ha fått meg til å føle meg komfortabel, men jeg var en liten reddhare. Det var som å være seks år igjen.

Kan ikke få barn

Walsh har hele tida valgt åpenhet som forsvar når det kommer til vanskelig tematikk. I 2015, samme år som hun fikk vite om svulsten, åpnet hun seg opp om mammadrømmen.

Hun ville gjerne ha barn, men på grunn av det hun selv beskrev som «en tidlig overgangsalder», lot ikke det seg gjøre. I et intervju med radiokanalen SiriusXM snakket hun ut om sorgen

.- Jeg har ikke barn. Og jeg kommer ikke til å få barn. Jeg gikk gjennom en tidlig overgangsalder. Det var det som skjedde, sa hun ifølge People.com og fortsatte:

- Hvem vet hvorfor? Det kan være et resultat av omgivelsene våre. Kanskje det har noe å gjøre med p-pillen. Vi vet ikke, sier hun.

I 2011, etter at Walsh hadde skilt seg fra Alex Young, snakket hun ut om ønsket om å bli mor.

- Jeg føler meg som en taper. Jeg elsker barn og har alltid tenkt at jeg vil være gift og ha tre eller fire barn, sa hun den gang.

Walsh fortalte videre at det å bli mamma uten en mann ved sin side ikke er et alternativ for henne.

- Jeg vil definitivt ikke gjøre det på egen hånd. Ting får bare bli som de blir. Jeg har alltid visst at jeg ville bli skuespiller, men jeg ville også ha et normalt liv fordi jeg hadde en veldig utradisjonell oppvekst, sier stjernen som vokste opp med fire søsken.

LES OGSÅ: - Jeg kan ikke bli mamma

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer