HEDRES: Den 22. november mottar Grete Waitz St. Olavs Orden. - Dette er en stor ære, sier hovedpersonen selv. Foto: SCANPIX
HEDRES: Den 22. november mottar Grete Waitz St. Olavs Orden. - Dette er en stor ære, sier hovedpersonen selv. Foto: SCANPIXVis mer

Grete Waitz blir ridder

- Dette er en stor ære, sier maratondronningen.

SEHER.NO: Den 22. november mottar Grete Waitz (55) St. Olavs Orden. Bare to norske idrettsstjerner har tidligere mottatt denne.

- Dette er en stor ære. Jeg er veldig stolt, og ble helt fantastisk glad da jeg fikk overrakt nyheten, sier hovedpersonen selv til Dagbladet.

Tidligere har Ole Gunnar Solskjær og Sonja Hennie mottatt denne ordenen, og kansellisjef for St. Olavs Orden, Egil Vindorum forteller til avisen at det er svært sjelden at idrettsprofiler mottar denne ordenen.

- Dette er veldig spesielt. I statuettene står det at ordenen normalt ikke gis til idrettsutøvere. Men både Waitz og Solskjær er rollemodeller, og det har vært utslagsgivende her. De har begge gjort mye for idretten, sier han.

Også ordenssekretær, Sven Gj. Gjeruldsen ved Slottet bekrefter tildelingen.

- Vi kan bekrefte at kongen har utnevnt Grete Waitz til ridder av 1. klasse av Den kongeliga norske St. Olavs Orden for hele hennes virksomhet som rollemodell for andre medmennesker, sier han til Dagbladet.

Maratondronningen fikk hedersprisen under idrettsgallaen tidligere i år, og har fått avduket en statue av seg selv utenfor Bislett stadion.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: Løp seg bort før eget bryllup