«Grease»-stjernen er død

Olivia Newton-John ble 73 år.

DØD: Olivia Newton-John har gått bort. Foto: NTB
DØD: Olivia Newton-John har gått bort. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Artist og filmstjerne Olivia Newton-John er død, 73 år. Det melder TMZ.

Det er ektemannen hennes, John Easterling, som kom med dødsbudskapet.

Ektemannen uttalte at Newton-John døde fredelig på ranchen sin i Sør-California mandag morgen, omgitt av familie og venner.

- Vi ber alle om å respektere familiens privatliv gjennom denne vanskelige og krevende tiden. Olivia har vært et symbol på triumfer og håp i over 30 år ved å dele sin kamp mot brystkreft, skriver mannen John Easterling.

Olivia har kjempet mot brystkreft i mer enn 30 år, selv om familiens representant ikke oppga dødsårsaken, sier en kilde nær sangeren til TMZ følgende:

BARNEHELT: Geir Børresen var kjent fra en rekke barneprogrammer på 70-, 80- og 90-tallet. Video: Dagbladet TV. Programleder: Håvard T-L Knutsen. Vis mer

- Etter en 30 år tapte hun kampen mot brystkreft.

Siden 1992 har skuespilleren hatt brystkreft hele tre ganger.

Hun har flere ganger fortalt åpent om kreftsykdommen, og blant annet hevdet at cannabisolje hjelper mot smertene. Til tross for at 71-åringen var hardt rammet av brystkreft, nektet hun å gi opp.

Hun valgte heller å holde hodet høyt, og unngå å tenke på hvor lenge hun hadde igjen å leve.

Newton-John store gjennombrudd kom i 1978, da hun spilte hovedrollen mot John Travolta i «Grease».

Hennes rolle som Sandy var ikonisk, det samme var flere sanger fra filmen, «You're the One that I Want», «Summer Nights», og «Hopelessly Devoted to You.»

Fire år før det store gjennombruddet representerte hun Storbritannia i Eurovision Song Contest, med låten «Long Live Love», men måtte se seg slått av Sverige og Abba.

LES OGSÅ: Lars von Trier har fått Parkinsons

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer