Beyoncé:

- Graviditeten var uventet og ekstremt vanskelig

Popstjernen åpner seg om svangerskapet med tvillingene.

TØFF TID: Popstjernen hadde langt fra et lett svangerskap da hun gikk gravid med tvillingene. Foto: NTB Scanpix
TØFF TID: Popstjernen hadde langt fra et lett svangerskap da hun gikk gravid med tvillingene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I februar for to år siden avslørte Beyoncé (37) og ektemannen Jay-Z (49) at de ventet tvillinger med følgende beskjed på Instagram:

- Vi vil gjerne dele vår kjærlighet og glede med dere. Nå har vi blitt velsignet dobbelt opp. Vi er utrolig takknemlige over at familien vår vil vokse med to, og vi takker for alle lykkeønskinger. - The Carters.

Bildet fikk over elleve millioner likerklikk, og satte dermed ny instagramrekord, ifølge Billboard.

Fire måneder senere, i juni 2017, kom tvillingene - en gutt og en jente - til verden, og datteren Blue Ivy (7) ble stolt storesøster.

Svangerskapsforgifting

Kort tid etter fødselen begynte ryktene å svirre om at det hadde oppstått komplikasjoner ettersom det tok tid før barna ble utskrevet fra sykehuset. Metro meldte blant annet at babyene ble født åtte dager før termin og fikk behandling for gulsott.

Nå avslører Beyoncé selv at graviditeten med tvillingene, som heter Sir og Rumi, var langt fra enkel. Sangstjernen utviklet nemlig preeklampsi, bedre kjent som svangerskapsforgiftning.

«Dette en tilstand der den gravide, på grunn av sykdom i morkaken, får forhøyet blodtrykk og proteiner i urinen. Ofte ses i tillegg hevelse (vann) i bena, og noen kan ha forstyrrelser i blodlevringen», skriver Norsk Helseinformatikk på sin hjemmeside.

Saken fortsetter nedenfor.

- Kroppen min gikk gjennom mer enn jeg visste at den kunne klare, innrømmer 37-åringen i sin kommende Netflix-dokumentar «Homecoming», ifølge People.

- Det var et ekstremt vanskelig svangerskap.

Ifølge nettstedet fant popstjernen ut at hun var gravid sent i 2016, og på dette tidspunktet var hun allerede booket inn som headliner til musikkfestivalen Coachella i midten av april 2017. En jobb hun ble nødt til å kansellere.

- Jeg skulle egentlig gjøre Coachella, men ble uventet gravid. Og at jeg var gravid med tvillinger var en enda større overraskelse, forteller hun videre i dokumentaren.

Dramatisk

Beyoncé avslører også at hun veide 99 kilo da hun ble kjørt til fødestua, og at det oppstod komplikasjoner under selve fødselen.

- Den ene babyens hjerte tok noen pauser i livmoren et par ganger, så jeg måtte ta et hastekeisersnitt, deler hun.

Saken fortsetter nedenfor.

«HOMECOMING»: Trailer fra filmen om da Beyoncé Knowles headlinet den amerikanske festivalen Coachella i California. Her får vi også glimt av tvillingene hennes, som ble født 13. juni 2017. Filmen har premiere på Netflix 17. april. Video: Netflix Vis mer Vis mer

Følte seg annerledes

I april 2018 sto popstjernen på scenen under Coachella-festivalen. Dette var hennes første opptreden siden fødselen ti måneder tidligere, og hun innrømmer ærlig at det bød på utfordringer.

- Mye av koreografien handler om følelser, så det er ikke så teknisk, men handler i stedet om å bringe din egen personlighet til live. Men dette er vanskelig å få til når du ikke føler deg som deg selv, forteller hun.

Spesielt vanskelig var det fordi musklene hennes hadde blitt kuttet i under fødselen, og det tar tid å gjennoppbygge kroppen etter en slik påkjenning. Hun slet med muskelkramper og følte som om hun ikke var i kontakt med sin egen kropp innvendig.

- Det var dager jeg trodde at jeg aldri ville bli den samme igjen, avslører hun.

Saken fortsetter nedenfor.

Også til Vogue har Beyoncé fortalt at det tok tid å komme seg etter den dramatiske fødselen.

- Etter keisersnittet føltes kroppen min annerledes. Det er en alvorlig operasjon. Ikke alle vet at de må flytte på noen av de indre organene dine under operasjonen, og i enkelte tilfeller ta dem helt ut, delte hun med magasinet i høst.

- Jeg trengte tid på å leges, på å komme meg igjen, fortsatte hun.

LES OGSÅ: Derfor går stjernene med munnbind på Coachella-festivalen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer