Julianne og Ulrik Nygård:

Graviditeten kom som et sjokk

Se og Hør var hjemme hos Julianne og Ulrik Nygård for å snakke om den kommende familieforøkelsen.

FIKK REAKSJONER: Julianne Nygård, kjent som «Pilotfrue», er gravid med barn nummer to. Da hun valgte å dele en video hvor hun gikk på vekta skapte det reaksjoner. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av juli kom gladnyheten om at influenser Julianne Nygård (30), også kjent som «Pilotfrue», og ektemannen Ulrik Nygård (40) venter sitt andre barn. Fra før av har ekteparet den to år gamle sønnen Severin.

To måneder senere røpet duoen at de venter en gutt, til tross for at de først fikk beskjeden om at de ventet en jente. Dermed ble overraskelsen svært stor, da de senere fikk kontrabeskjeden om at de venter en sønn til.

VENTER BARN: Julianne og Ulrik Nygård får et nytt tilskudd til familien neste år. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
VENTER BARN: Julianne og Ulrik Nygård får et nytt tilskudd til familien neste år. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Når Se og Hør møter ekteparet hjemme i Vollen i Asker, er Julianne 24 uker på vei. Det at hun er gravid med sitt andre barn kan hun imidlertid røpe kom som en stor overraskelse på ekteparet.

GRAVID: Ekteparet Julianne og Ulrik Nygård venter barn igjen. Slik avslører de nyheten. Reporter: Thea Hope Vis mer

- Ble veldig sjokkert

Julianne forklarer at hun først fikk en mistanke om at hun var gravid da menstruasjonen uteble.

- Hvordan reagerte du?

- Jeg ble veldig sjokkert fordi vi ikke hadde prøvd å få barn. Men samtidig så har vi ikke brukt noe prevensjon de siste to årene, forteller 30-åringen.

Julianne forklarer videre at hun brukte noen dager på å fortelle Ulrik gravidnyheten. Det var imidlertid ikke vanskelig å holde på hemmeligheten, da Ulrik på ingen måte hadde forventet at et nytt familiemedlem lå i kortene.

Etter litt betenkningstid kom Julianne frem til at hun ønsket at sønnen skulle overlevere nyheten.

IKKE PLANLAGT: Julianne Nygård røper at hun ble sjokkert da hun fant ut at hun var gravid, og bestemte seg for å vente noen dager før hun delte nyheten med ektemannen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
IKKE PLANLAGT: Julianne Nygård røper at hun ble sjokkert da hun fant ut at hun var gravid, og bestemte seg for å vente noen dager før hun delte nyheten med ektemannen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Severin klarer å snakke, men han klarer ikke å fortelle det selv, så jeg ga ham graviditetstesten. Så sa jeg at han skulle gå og gi den til pappa på morgenen, minnes hun til Se og Hør.

Ulrik på sin side forklarer at de har et slags rituale hvor Severin kommer inn på morgenen for å gi ham iskaffe på sengen. Denne gangen var det imidlertid ingen iskaffe å se i hendene på toåringen, men en pinne.

Han innrømmer at det tok litt tid før han klarte å se hva sønnen prøvde å vise frem, men da han innså at pinnen faktisk var en positiv graviditetstest fikk han helt sjokk.

- Faktisk fikk du tårer i øynene, og gråt en liten skvett, legger Julianne til, mens Ulrik ser på kona med et bekreftende blikk.

Julie Bergan gjester Else Kåss Furuseth i «Kåss til kvelds», og kan avsløre at hun har en helt spesiell angst. Vis mer

- En stor påkjenning

Selv om graviditeten kom overraskende på kunne det ikke vært et mer perfekt tidspunkt for ekteparet.

- Vi har jo tenkt at vi skulle ønske at Severin fikk et søsken. Men så har vi også tenkt at siden vi har strevd såpass mye med å få barn, så er vi fornøyde med et barn, sier Julianne.

Paret, som tidligere har vært brutalt ærlige om prøverørsforsøk og spontanaborter, har hele veien vært klare på at de ikke ønsker å gjennom den samme prosessen en gang til.

- Det var en stor påkjenning. Både for kroppen, men også for forholdet. Det er tøft å stå i sånne prosesser, innrømmer influenseren.

Etter at gravidnyheten ble kjent forklarer Julianne at hun opplevde å få flere kommentarer på at det var et «mirakel» at de ble gravide uten prøverør. Disse kommentarene synes hun ikke noe om.

SISTE SESONG: Julianne Nygård, også kjent som Pilotfrue, og mannen Ulrik Nygård har sin siste sesong i Bloggerne. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

- Jeg synes at det blir litt feil å kalle det et mirakel når det har skjedd naturlig. Nå har ikke vi noen prøverørsbarn, men vi gikk gjennom hele den prosessen og hadde fire forsøk. Og vi hadde tenkt å sette i gang med det femte. Det ville vært et like stort mirakel hvis det skjedde med hjelp av legen, mener 30-åringen.

- Det blir litt feil å si: «Gratulerer, nå klarte dere det selv». Akkurat som at det hadde vært dårligere om vi ikke klarte det selv. Det synes jeg er feil fokus, legger hun til.

Ulrik innrømmer på sin side at de har fått noen kommentarer på at det har vært bortkastet for dem å gjennomføre prøverørsprosessene.

- Vi kan jo også sitte og tenke på det. Men vi fikk jo de beskjedene vi fikk, så jeg er veldig glad for at vi gjorde det. Jeg er glad for at vi tok grep uansett, for hvis vi bare hadde gått og ikke gjort noe med det, så kanskje det hadde tæret enda mer på forholdet, følger Julianne opp med.

- Det er jo mange som velger å legge skylden på hverandre, og det har jeg hørt har ødelagt flere forhold, legger Ulrik til.

Tror det er en apekatt i magen

Mirakel eller ei, nå er i hvert fall et nytt tilskudd til familien på vei. Paret er imidlertid glade for at de fikk to og et halvt år alene med Severin før et nytt barn er på vei inn i familien.

De er også skråsikre på at sønnen kommer til å bli en god storebror. Dette til tross for at han fortsatt ikke er klar over at det faktisk kommer en baby inn i familien allerede neste år.

- Han tror at det er en apekatt, innrømmer Ulrik lattermildt.

- Det var det jeg fortalte han de første ukene eller månedene. Jeg sa at jeg har en apekatt i magen, slik at hvis han skulle si det i barnehagen så kom de ikke til å skjønne noe, legger Julianne til.

Denne taktikken begrunner de med at de ikke ville risikere at graviditeten skulle bli kjent før de selv var klare for å dele den med omverdenen.

Paret spøker med at de nesten blir nødt til å ta med en apekatt hjem til sønnen fra sykehuset.

- Jeg tror vi må kjøpe en apekatt og ta den med sammen med babyen fra sykehuset. Så babyen blir vel bare en bonus i forhold til apekatten, sier Ulrik.

DIREKTE: Christoffer og Monica Nyhus tok graviditetstesten for åpent kamera. Reporter: Madeleine Liereng. Video: Familien Nyhus Vis mer

Redd for at noe skal gå galt

Som nevnt er Julianne 24 uker på vei, og på spørsmål om noe har vært annerledes i dette svangerskapet, svarer hun ærlig at hun har opplevd en del blødninger.

- Det er selvfølgelig veldig skummelt etter den prosessen vi har hatt. Da forbinder man jo blod med spontanabort med en gang, sier hun.

Ulrik forklarer at blødningene har vært noe Julianne bevisst ventet med å fortelle ham om.

- Jeg går mer i krisemodus når det kommer til alt med graviditeten. Normalt sett er jeg en veldig rolig og balansert person som takler mye stress og vanskelige situasjoner. Men ting som jeg ikke har noen mulighet til å påvirke, som for eksempel blødningene, det liker jeg ikke, utdyper han.

FØLER SEG HELDIGE: Julianne Nygård legger ikke skjul på at hun er redd for at noe skal gå galt i svangerskapet. - Det er litt rart å forstå at vi skal være så heldige en gang til, sier hun. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FØLER SEG HELDIGE: Julianne Nygård legger ikke skjul på at hun er redd for at noe skal gå galt i svangerskapet. - Det er litt rart å forstå at vi skal være så heldige en gang til, sier hun. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Selv om Julianne er godt på vei i svangerskapet, klarer hun fortsatt ikke å legge fra seg redselen for at noe kan gå galt.

- Det er litt rart å forstå at vi skal være så heldige en gang til, sier hun, mens Ulrik følger opp med:

- Hun oppdaterer meg hver dag om at det er liv eller spark i magen.

At Ulrik er en stor støttespiller for Julianne generelt, men kanskje spesielt i svangerskapet, er tydelig. Overfor Se og Hør beskriver hun ektemannen som en stor trygghet.

- Han bidrar enormt i alt jeg ikke orker å gjøre. Og når man har en toåring som er veldig aktiv er det fint med en aktiv far som liker å være ute, sier 30-åringen, mens hun ser kjærlig på ektemannen.

SETTES UT: I «Ex and the City» får Linn Wøyen Lenes kjæresten til å svette når hun forteller om resultatet av en graviditetstest. Video: Dplay/Rød Løper Vis mer

Vil ikke gå gravid igjen

Under intervjuet kommer samtalen også inn på om de har tenkt tanken om flere barn. Det er noe paret ikke utelukker i fremtiden.

Men å gå gravid en tredje gang har Julianne ikke noe ønske om.

- Jeg har ikke låst meg på at jeg ikke vil ha flere barn, men jeg har virkelig ikke lyst til å gå gravid og føde flere ganger enn to. Det holder, påpeker hun.

Julianne har tidligere vært åpen overfor Se og Hør om at hun ønsker planlagt keisersnitt den kommende fødselen. Ønsket bunner i at influenseren fikk fødselsangst etter fødselen av sønnen.

- Det var helt forferdelig og endte i hastekeisersnitt etter nesten 30 timer med grusomme smerter. Jeg har aldri hatt angst for noe som helst før, og jeg vet egentlig ikke hva angst er. Men jeg velger likevel å beskrive dette som en fødselsangst, fordi det ikke er noe som skremmer meg mer enn fødsel akkurat nå, forklarte hun til Se og Hør forrige måned.

ÅPENHJERTIG: Katarina Flatland og Harald Dobloug deler klipp fra fødestua i den nyeste episoden av podkasten «Åpen journal». Video: Rød Løper Vis mer

Dermed er det en mulighet for at adopsjon kan bli løsningen om paret skulle tenke seg flere barn på et senere tidspunkt.

- Vi har sett på adopsjon som en veldig fin ting. Om vi kommer til å gjøre det på et eller annet tidspunkt vet vi ikke, men vi er ikke fremmed for det, avslutter Ulrik.

LES OGSÅ: Ammer sønnen (2): - Modig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer