Vida Lill Gausemel Berge:

- Graviditeten gjør meg kjedelig

Radioprofilen er redd for å miste vennskap nå som hun skal bli mamma.

GRAVID: Vida Lill Gausemel Berge erkjenner at ting blir annerledes etter hun har født. Foto: NRK
GRAVID: Vida Lill Gausemel Berge erkjenner at ting blir annerledes etter hun har født. Foto: NRK Vis mer
Publisert

I fjor sommer kom nyheten om at radioprofil og tidligere reality-deltaker Vida Lill Gausemel Berg (32) hadde forlovet seg med kjæresten Bendik. De hadde da vært sammen i åtte år.

Det tok ikke lang tid før Berge kunne avsløre at hun og Bendik ikke bare skulle gifte seg - de skal også stifte familie sammen. I oktober røpet hun på radioprogrammet «Frokostshowet» at hun er gravid.

Å ønske en liten en velkommen byr på mange endringer i livet. Man kan ikke lenger gjøre hva man vil, når man vil og prioriteringer stokkes om. Dette er tydelig noe som har bekymret Niklas Baarli (33) og Benjamin Silseth (31) som er gode venner av Berge.

De inviterte henne derfor til podkasten sin «Baarli og Benjamin går i terapi» for å nøste opp i dette.

Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud forteller åpner opp om prosessen de var gjennom for å bli gravide. Video: Dagbladet / Frank Karlsen Vis mer

- Gjør meg kjedelig

Baarli og Silseth er ærlige om at de har bekymret seg for hvordan vennskapet med Berge og kjæresten vil bli etter sistnevnte par blir foreldre.

De forklarer at de ofte har opplevd at venner forsvinner med en gang de får en liten baby. Berge er forståelsesfull og sier at hun selv har kjent på den frykten og at hun har opplevd at folk blir kjedelige.

Baarli spør om det er Berges plan å bli kjedelig, hvorpå hun svarer:

- Nei, men jeg merker jo helt sånn ufrivillig nå at graviditet gjør meg kjedelig. Fordi jeg har vært mye dårlig ikke sant, så jeg opplever veldig lite om dagen.

SKJULT: Da «Basic Bitch» sesong 3 ble spilt inn, måtte Emilie Skolmen finne finurlige måter å holde gravidmagen skjult. Reporter: Thale Kristensen. Video: Celina Morken/ Rød Løper Vis mer

Vært mye dårlig

Til Se og Hør forteller Berge at endringene som kommer etter hun har fått barn har skapt litt bekymring.

- Jeg har jo vært litt redd, fordi opp igjennom har jeg merket at jeg kanskje har tatt avstand til folk som har fått barn fordi vi har levd så forskjellige liv. Så man mister litt kontakten liksom, med folk som har barn da. Så det er skummelt å tenke på at jeg kanskje bli hun da, som mister kontakten med vennene mine.

Grunnen til at hun sier at graviditet gjør henne kjedelig er rett og slett at hun har vært mye dårlig.

- Det er nok litt avhengig fra person til person, men jeg har altså vært så dårlig i første trimester, så jeg ligger bare på den jævla sofaen min og ser på tv-serier dag ut og dag inn, sier hun lattermildt og fortsetter:

- Man skulle gjerne hatt noe artig å dele, jeg som jobber i radio også, vil jo gjerne komme på jobb med en artig historie fra livet hver dag – og det har vært dårlig med det i det siste.

GRAVID: Vi møtte Karianne Vilde på LYKO sin halloweenfest og tok en prat om baby og bryllup. Reporter: Katrine Bjelke. Video: Nora Skavhaug Vis mer

Ser opp til venneparet

Berge forklarer også at hun har noen forhåpninger om hvordan hun blir som mamma, og at det er noen vennepar som inspirerer henne. Hun trekker blant annet frem Tuva Fellman (35) og Ronny Brede Aase (36).

Ifølge Berge er nemlig de eksperter på å kombinere det å være foreldre og det å være sosial med vennene sine.

- De er ikke så fleksible som de var før, men de er veldig gode på å invitere å si: «Kom hit!». Vi var der oppe da Tuva var gravid og kunne gjøre sånne ting, sier hun i Baarli og Silseths podkast.

Til Se og Hør sier Berge at hun anser det som sitt ansvar å holde kontakt med venner når babyen kommer.

GRAVID: Realityprofilene Cristian Brennhovd og Caroline Nitter avslører at sistnevnte er gravid, men har planer om å ta abort. Video: Rød Løper Vis mer

- Det er min oppgave å være flink til å invitere fordi hverdagen min kommer til å endre seg. Jeg kan ikke være med på pub fire ganger i uka. Det er viktig at jeg tar initiativ til å dra på kafé kanskje, gå en tur, sånne ting da.

Berge håper med andre ord på å bli en mamma som fortsatt er sosial, men sier også at det er vanskelig å vite hvordan noe blir før barnet faktisk kommer.

LES OGSÅ: - Jeg bare gråt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer