HOPPET I DET: Kari Traa er en lidenskapelig fallskjermhopper og hoppet nylig fallskjerm med barn i magen. Foto: SCANPIX
HOPPET I DET: Kari Traa er en lidenskapelig fallskjermhopper og hoppet nylig fallskjerm med barn i magen. Foto: SCANPIXVis mer

Gravide Traa hoppet i fallskjerm

- Jeg tror det er like farlig å krysse gaten.

SEHER.NO: Kari Traa (36) er fem måneder på vei med sitt og kjæresten Lars Haukoms (36) første barn. Men det stoppet ikke den tøffe jenta fra å hoppe i fallskjerm under ekstremsportveko på Voss nylig.

I et intervju med Dagens Næringsliv i forrige uke, fikk hun spørsmål om hun ikke syntes det er litt uforsvarlig å hoppe i fallskjerm med barn i magen.

- Nei, jeg hadde jo ikke gjort det hvis jeg trodde jeg skulle snuble. Jeg tror det er like farlig å krysse gaten nede i Voss sentrum, uttalte Kari Traa, med over 700 fallskjermhopp bak seg.
 
Det får jordmor Liv Unni Solberg, kjent fra serien «Jordmødre» på NRK, til å reagere.

- Jeg ville aldri anbefale noen å hoppe i fallskjerm gravid. Det er en kjemperisiko både for mor og barn. Om noe først går galt vil konsekvensene bli fatale. Dessuten er det opplagt å tro at det er et stressmoment for begge, som neppe er bra, men dette er ikke dokumentert medisinsk. Det er nok ingen jordmødre som vil anbefale dette. Det er både egoistisk og dumt av henne å gå ut med dette, sier Solberg til Her og Nå.

Kari Traa har ikke svart på kritikken fra jordmoren i bladet.

Traa og kjæresten møttes også gjennom fallskjermhoppingen. Haukom er selv tandeminstruktør og fallskjermhopper. I Dagens Næringsliv kommer det fram at Traa venter ei jente. 

- Vi har kjøpt ski til henne alt. Men det blir ikke noe press altså. Hun skal få velge selv, sier Traa til Dagens Næringsliv.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Kommer aldri til å vise meg naken