Stine Hartmann:

Gravide «Farmen»-Stine svarer på treningskritikken

Den tidligere «Farmen»-deltakeren får massiv kritikk for trening under svangerskapet.

KRITISERES: Stine Hartmann venter barn i mars, og har fått stor kritikk for treningen sin under graviditeten. Foto: NTB scanpix
KRITISERES: Stine Hartmann venter barn i mars, og har fått stor kritikk for treningen sin under graviditeten. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det var i høst at den tidligere «Farmen»-deltakeren og influenseren Stine Hartmann (34) kunne avsløre at hun venter sitt første barn. Senere røpet 34-åringen at det var en liten gutt som skal melde sin ankomst en gang i mars.

Hartmann er en svært aktiv kvinne som ofte dokumenterer treningen sin på Instagram med sine 20 000 følgere, og selv om det bare er en måned til fødselen er Hartmann fortsatt aktiv og hun har ingen planer om å legge seg på sofaen.

Dette til tross for krass kritikk fra følgerne sine.

«Barnemorder»

Da Se og Hør møtte treningsglade Hartmann forrige uke, kunne hun avsløre at svangerskapet har vært relativt feilfritt, og at det nærmeste hun kommer negativitet er en veldig aktiv baby.

- Etter uke 25 har jeg fått dekknavn på «kidden», slik man har i russetiden. Han heter Karate Kid 8 fordi han sparker som et helvete. Så mor får ikke sove, og jeg er oppe og nikker klokken tre om natten for å forsøke å roe han ned. Så langt har det funket dårlig, fortalte hun lattermildt.

På grunn av at 34-åringen har følt seg frisk og rask under store deler av svangerskapet har hun også opprettholdt sin aktive livsstil, men da tilpasset den etter graviditeten.

Til vanlig løper Hartmann nemlig både halvmaraton, maraton og ultramaraton, som kan vare fra ti til 24 timer. Dette har hun også gjort under svangerskapet, noe som har vekket reaksjoner blant hennes følgere.

- Barnemorder sitter i da. Det er en klassiker. Jeg delte noen intervalløkter på Instagram nylig, og da mente noen at hvis jeg trener mer nå kommer jeg til å få en hjerneskadd unge. Det er jo mye spenstig, fortalte Hartmann til Se og Hør.

Selv hevdet den vordende moren at hun tar ting med en klype salt, men innrømmet likevel at hun syntes det er ganske spesielt å skrive slikt til et annet menneske, spesielt før en fødsel.

- Jeg er ikke den som har gått ut og sagt at dette er for alle. Jeg har vært veldig forsiktig og sagt at dette passer kroppen min, og oppfordret andre til å gjøre det som passer for dem. Men det å få slike kommentarer da, og før man føder liksom. Jeg er jo spent på dette «mammapolitiet», og hvordan det blir under hele denne prosessen, erkjente hun videre.

Hartmann har trent hele livet, og sammenlignet fysisk aktivitet med det å stå opp og spise mat om morgenen. For 34-åringen har treningen blant annet vært et våpen mot trøttheten under svangerskapet, og hun beskrev det som en fin rutine i hverdagen.

Giftet seg spontant

Tross en kommende baby i mars, skulle flere store hendelser vise seg å pryde Hartmanns år. I januar kunne hun nemlig meddele at hun hadde giftet seg med kjæresten Jakob Næss, et år etter at han fridde.

- Frieriet var veldig «low key» og det var så riktig for meg. Det skjedde hjemme i sofaen på søndag etter en lang uke, fortalte hun til Se og Hør.

Det var derimot spontaniteten som tok overhånd da paret valgte å bli smidd i hymens lenker i Oslo rådhus i januar.

«Lenge leve kjærligheten og spontaniteten. Vi gifta oss i går vi. Ut av det blå for de fleste, men det var sånn vi ville gjøre det. På vår måte», skrev 34-åringen på sin Instagram.

Til Se og Hør fortalte den nygifte influenseren at planleggingen rundt bryllupet ikke har vært eksisterende.

GRAVID: Modellen Belle Lucia får hets i kommentarfeltet på Instagram etter at hun la ut et bikinibilde av seg selv, 6 måneder på vei i graviditeten. Vis mer

- Vi bestilte time på Oslo rådhus og ville bare ha med de nærmeste. Store, fancy, tradisjonelle bryllup er ikke helt oss, så vi valgte heller å gjøre det til vår egen greie, sa hun.

Brudekjolen lånte hun fra ByTimo, stylingen ble gjort av hennes venninne Silje, og skoene kjøpte hun på januarsalg på Karl Johan i siste liten. Festen var heller ikke store greiene, men hun forklarte at det blir avholdt en større feiring til sommeren da hun kan innta alkohol igjen.

LES OGSÅ: Hyllet barna i takketalen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer