Ireland Baldwin:

Gravid: - Var ikke klar for det

Kjendisdatteren venter sitt første barn.

VANSKELIG: Ireland Baldwin setter ord på følelsene sine i et lengre innlegg på Instagram. Foto: Jordan Strauss / Invision / NTB
VANSKELIG: Ireland Baldwin setter ord på følelsene sine i et lengre innlegg på Instagram. Foto: Jordan Strauss / Invision / NTB Vis mer
Publisert

«Graviditet er vanskelig. Det tar så mye av en. Og jeg var ikke klar for det. Jeg har alltid villet ha barn med den rette personen».

Det skriver Ireland Baldwin (27) på Instagram. Hun er datter av skuespiller Alec Baldwin (64), og venter for tiden sitt første barn. Graviditeten ble kjent da hun delte et ultralydbilde 1. januar, med teksten «Godt nytt år».

Men alt er ikke bare fryd og gammen for den kommende moren.

Gjør vondt verre

Det er i et brutalt ærlig Instagram-innlegg at 27-åringen setter ord på tanker og følelser rundt det som skjer i livet hennes. Hun legger ikke skjul på at graviditeten er noe av det vanskeligere hun har vært gjennom.

«Forhold er vanskelig. Brudd er veldig vanskelig. Å miste jobben er vanskelig. Å miste en du elsker. Bli syk. Alt det er ekstremt vanskelig. Men jeg undervurderte bare hvor vanskelig svangerskap kom til å være for psyken og kroppen min. Som en som sliter med ekstrem helseangst på daglig basis, har denne graviditeten gjort ting enda verre. Jeg har slitt med å omstille meg. Kroppslige sensasjoner, smerter og kramper», skriver hun.

Hun legger til at alles opplevelser er forskjellige, men legger ikke skjul på at det er tøft likevel.

«Min opplevelse er enkel i forhold til mange, men faen for et strev. Det er vanskelig å ha så mye press på seg. Glem det fysiske aspektet … jeg føler at hjernen og tankene mine er i krig hver eneste dag. Mental krigføring».

IDRETTSGALLAEN: Therese Johaug åpner seg om graviditeten. Reporter: Celina Morken. Foto: Klaus Fjellro / Rød Løper Vis mer

Kjenner på ensomheten

Baldwin skriver at hun ofte blir fortalt at hvis hun synes ting er tøft nå, så må hun vente til barnet kommer til verden og manko på søvn blir et faktum. Til det har kjendisdatteren følgende å si:

«Bitch, jeg sover ikke nå. Hold kjeft. Jeg er sliten. Jeg er umotivert. Det føles som at livet passerer og karrieren min har ikke engang begynt. Det er vanskelig å komme hit (Instagram, journ.anm.) og se jevnaldrende kle seg for fester, drikke, jobbe og gå på skole. Det er vanskelig å føle seg alene. Jeg har en kjæreste, og uten han tror jeg at jeg hadde mistet hodet. Han er alt og mer for meg, men gud. Det er vanskelig å flytte til et sted uten familie».

Baldwin setter ord på ensomheten, og forteller at flere venner har falt av på veien mot en ny hverdag som mamma. Å få nye venner i en alder av 27 er ikke enkel, ifølge henne.

FORELDRE: Ingrid Aguiluz og Henrik Beyer, kjent fra «Paradise Hotel», skal bli foreldre. Video: Rød Løper Vis mer

Hun mener også at bildene mange tegner av det å være gravid, tidvis er urealistisk. Hun er imidlertid ikke i tvil om at strevet vil være verdt det, når dattera kommer til verden.

«Til tross for alt dette, speiler det ikke hvor mye jeg gleder meg til å være mammaen hennes. Karrieren min går ingen steder, og hvis den gjør, ja så være», skriver hun blant annet avslutningsvis.

Som en åpen bok

Dette er ikke første gang Baldwin åpner seg for sine i underkant av 700 000 følgere på Instagram. 27-åringen er kjent for å være ærlig, og har tatt oppgjør med alt fra skjønnhetsidealer til sin egen far, Alec Baldwin, på det sosiale mediet.

Hun har også tatt til ordet for å få folk til å bry seg mindre om hennes families privatliv - deriblant farens stadig voksende barneflokk.

GRAVID: Danny er far til Wilder Lea og fødte sin egen datter. Vis mer

«Jeg får utallige meldinger fra folk som er sinnssykt besatt av faren min og familien hans. Jeg tror mange mennesker bare antar hva jeg mener om dette, vel her er det gratis - det er ikke min sak … jeg bryr meg ikke», skrev hun etter nyheten om at skuespillerfaren skulle bli åttebarnsfar.

LES OGSÅ: - Drikker sæd fire ganger i uken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer