Gravid glamour

De er nakne, de er gravide og de er på coveret. Hvem startet trenden?

FORBILDE: Demi Moore satte standarden da hun poserte naken og gravid på coveret til Vanity Fair. Foto: All Over Press
FORBILDE: Demi Moore satte standarden da hun poserte naken og gravid på coveret til Vanity Fair. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Da Demi Moore helt naken og veldig, veldig gravid stilte opp på coveret til motemagasinet Vanity Fair i 1991 med overskriften ”More Demi Moore”, visste hun lite om at hun skulle starte en helt ny era for gravide.

Coveret, som i fjor ble kåret til det nest beste magasincoveret de siste 40 årene av American Society of Magazine Editors, var og er til stor inspirasjon for gravide, celebre som dødelige.

Det gikk i 1991 opp for verden at det ikke var noe poeng i å snike seg bak persiennene for å skjule bulende mager og slitne kropper fylt til randen av vann. Graviditet var blitt sexy. Graviditet var blitt glamour.

De andre stjernene fulgte tett etter. Gravide superstjerner og -modeller som Cindy Crawford og Elle Macpherson, Brooke Shields og Gwyneth Paltrow poserte forførende og tittet ned på oss fra bladhyller verden over.

Nylig kom magasinet Harper Bazaar ut med en naken, smilende og høygravid Britney Spears på coveret. Popstjernen demonstrerte at trenden Demi startet for over 15 år siden, fremdeles ikke er over.

Se våre bildespesialer av de glamorøse og gravide til høyre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer