SAMFUNNSENGASJEMENT: De ble helt knust da de hørte om katastrofen. Nå jobber stjerneparet iherdig for å hjelpe til der de kan. Foto: Stella Pictures
SAMFUNNSENGASJEMENT: De ble helt knust da de hørte om katastrofen. Nå jobber stjerneparet iherdig for å hjelpe til der de kan. Foto: Stella PicturesVis mer

Grav dypt i lommeboka

Stjernene bruker kjendisstatusen for å få folk til å hjelpe.

SEHER.NO: Flere av Hollywoods største stjerner oppfordrer fansen til å hjelpe innbyggerne på Haiti, skriver Access Hollywood.

Jordskjelvet som målte 7 på Richterskala raserte øysamfunnet på tirsdag.

Brad Pitt og Angelina Jolie, som tidligere har vært på Haiti for å støtte Wyclef Jeans ”Yele Haiti Foundation”, er opprørte etter at de hørte om de tragiske nyhetene.

- Vi er sønderknust over å høre om nyhetene fra Haiti, fortalte paret to The Agence France-Presse.

– Vi kommer til å jobbe tett med Wyclef Jean for å støtte det humanitære arbeidet på øya og hjelpe de som har blitt skadet og mistet hus og hjem, sier stjerneparet.

På onsdag ble det kjent at Brad og Angelina bruker 5,6 millioner kroner fra Jolie-Pitt stiftelsen, for å støtte ”Leger uten grenser”.

- Det er grusomt å se en katastrofe av dette kaliberet, treffe folk som har vært utsatt for ekstrem fattigdom, vold og usikkerhet i flere tiår, uttrykker Angelina, i følge People Magazine.

- Vi er inneforstått med at det viktigste nå er å hjelpe de utallige menneskene som er i sjokk etter å ha mistet alt de eier og har, legger Brad til.

Et hopetall stjerner bruker Twitter for å uttrykke sin sorg etter katastrofen og oppfordrer folk å grave dypt i lommeboken for å hjelpe.

- Innbyggerne på Haiti trenger vår hjelp og oppmerksomhet akkurat nå, skriver Ben Stiller.

Twitter-paret Ashton Kutcher og Demi Moore ber fansen om å donere til UNICEF.

Andre stjerner som bruker Twitter til å formidle sin oppfording inkluderer Paris Hilton, Paula Abdul, Katy Perry, Nicole Richie, Lindsay Lohan, Jessicca Alba, Diddy og LL Cool J.


Det har blitt offentliggjort at flere hundre tusen mennesker fryktes å ha dødd i jordskjelvet.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Selger bryst-implantat på eBay