«Skavlan»:

Gråtkvalt Astrid S om Spellemann-nedturen

- Det var som en krasjlanding, sier hun i helgas «Skavlan».

KRÆSJLANDING: I helgas «Skavlan» snakker Astrid Smeplass ut om nedturen etter Spellemann-kritikken i fjor. Video: TV 2 Vis mer
Publisert

Astrid Smeplass (22) er musikalsk gjest i lørdagens «Skavlan». Der snakker hun også ut om nedturen som fulgte etter at hun ble kåret til Årets Spellemann i fjor.

For den unge artisten hadde knapt rukket å ta inn over seg at hun hadde vunnet prisen, før kritikken begynte å hagle inn. Se TV øverst i saken: Astrid S forteller om øyeblikket da seiersgleden ble ødelagt, og hun satt knust igjen.

«Feil vinner»

Mange mente at Susanne Sundfør på forhånd hadde vært den åpenbare kandidaten til prisen, deriblant Dagbladets egen kulturredaktør Sigrid Hvidsten - som imidlertid understreket at hun ikke var ute etter å «forkleine» Astrid S.

- Hun fortjener all heder hun kan få, jeg har allerede dårlig samvittighet for det jeg nå skal skrive videre. Så først må jeg si: Gratulerer! Men likevel: HÆ?! Det må være noe galt her et sted.

Aftenpostens kommentator Robert Gjestad var en av dem som hevdet at Smeplass var «feil vinner».

- At «Årets Spellemann» er blitt en heder som gis til artisten som er mest populær på Spotify, slik det virker nå, er en for tynn begrunnelse. Et trist knefall for de kommersielle interessene som driver de største aktørene i musikkbransjen, skrev han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer