Programlederen synes det er vondt å se vrakingen av frierne

Gråt under innspillingen

Programlederen syntes det var tøft å se forelskede friere bli sendt hjem, og gråt til tider mer enn deltakerne!

FØLSOM: Gunhild Dahlberg leder «Jakten på kjærligheten» og lar seg rive med av alle opp- og nedturene deltakerne opplever underveis. Foto: TV 2
FØLSOM: Gunhild Dahlberg leder «Jakten på kjærligheten» og lar seg rive med av alle opp- og nedturene deltakerne opplever underveis. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

TV 2s mest romantiske program, «Jakten på kjærligheten», er tilbake. Også denne gangen er det Gunhild Dahlberg (47) som følger bøndene og frierne i deres søken etter den rette. Programlederen heier på kjærligheten, og avslører at det blir en emosjonell og tårevåt sesong.

- Det er utrolig mange og forskjellige følelser. Glede, sitring og forventninger i starten, så begynner noen å bli forelsket, og andre blir såret. Det er fint, men også veldig trist og vanskelig, sier Dahlberg til Se og Hør.

FIN GJENG: Disse bøndene fikk god hjelp fra Gunhild underveis i utvelgelsesprosessen. Fra venstre: Jørgen Heen Brovold (29), Frank Sigvaldsen (35), Janne Bull Bakk (31) og Tormod Bakke Johnsen (61). Foto: TV 2
FIN GJENG: Disse bøndene fikk god hjelp fra Gunhild underveis i utvelgelsesprosessen. Fra venstre: Jørgen Heen Brovold (29), Frank Sigvaldsen (35), Janne Bull Bakk (31) og Tormod Bakke Johnsen (61). Foto: TV 2 Vis mer

Blir knust

Gunhild legger ikke skjul på at hun lett lar seg rive med av deltakernes opp- og nedturer, og spesielt vanskelig synes hun det er når bonden skal ta sitt siste og avgjørende valg.

- Da er det så store forhåpninger. Kanskje har bonden kysset de to som er igjen, og begge ønsker veldig sterkt å bli valgt. Da er det én som blir veldig glad, og én som blir lei seg. Og ikke bare litt lei seg – men helt knust. Det er helt fryktelig, synes Gunhild.

HEIER PÅ KJÆRLIGHETEN: Dahlberg har et stort hjerte både for bøndene og frierne, og er svært engasjert i valgene som tas. Her med bonde Tormod Bakke Johnsen. Foto: Espen Solli/TV 2
HEIER PÅ KJÆRLIGHETEN: Dahlberg har et stort hjerte både for bøndene og frierne, og er svært engasjert i valgene som tas. Her med bonde Tormod Bakke Johnsen. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer

At bøndenes dilemma skaper god underholdning er det ingen tvil om, men Dahlberg blir også preget av at mange blir skuffet underveis.

- Det er ikke en lek! Egentlig skal man jo ikke tulle sånn med kjærligheten. Det er helt jævlig hvert år, men så må jeg prøve å samle meg og tenke at dette er voksne folk som selv har meldt seg på.

DRAMATISK: Da «Jakten»-bonden Stefan fortalte Pernille dette ble det dramatisk. Video: TV 2 Vis mer

Stiv av sjokk

At Gunhild lar seg påvirke under innspillingen er ikke vanskelig å se, og den lettrørte programlederen felte mange tårer underveis.

- I år gråt jeg faktisk mer enn hun ene som ikke ble valgt. Det var helt fryktelig. Hun var helt stiv av sjokk – det var forferdelig å se, forteller tobarnsmoren.

Noen ganger forsøker Gunhild å bremse tårene, men det er sjelden hun lykkes.

- Det er veldig vanskelig å holde tilbake, men jeg er ikke den eneste som gråter i kulissene. Resten av produksjons- teamet blir også veldig berørt.

SKREV BOK: Gunhild har skrevet flere bøker og i år ga hun ut en bok om gråt, som fikk tittelen «Å gråte gråter gråt har grått». Foto: @gunhilddahlberg/Instagram
SKREV BOK: Gunhild har skrevet flere bøker og i år ga hun ut en bok om gråt, som fikk tittelen «Å gråte gråter gråt har grått». Foto: @gunhilddahlberg/Instagram Vis mer

Skrev bok om temaet

Gråten har i alle år fascinert henne. Faktisk så mye at hun nylig ga ut boken «Å gråte gråter gråt har grått». Her tar Gunhild et dypdykk inn i gråtens historie, og hvordan den påvirker oss.

- Det var spennende og prøve å forstå hvorfor det er så flaut eller tabu å gråte, når det egentlig er så menneskelig, sier Gunhild.

Koser seg med tårene. Underveis i skriveprosessen loggførte hun sin egen gråt, intervjuet fagfolk, og besøkte gråtekoner i Hellas. Hun ble mer klar over de ulike årsakene til at man gråter, og overfor Dagbladet har hun fortalt at hun selv kan se på gråt som noe positivt.

- Jeg kan kose meg med en god gråt, og føler meg ofte bedre etter å ha grått. Jeg kan sette på «Tore på sporet», og være helt i «zen» etterpå.

FRITTALENDE: «Jakten»-bonden Sebastian Muth Johansen var frittalende da han var på speed date. Video: TV 2 Vis mer

LES OGSÅ: - Har våre opp- og nedturer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer