VAR REDD: Pernilla Wahlgren var kun 19 år gammel da hun skulle gjøre en sexscene med sin 16 år eldre skuespillerkollega Stellan Skarsgård. - Jeg var kjempekjemperedd, sier Wahlgren til Expressen i et ferskt intervju. Foto: Carolina Byrmo / IBL, Patrik C Österberg / NTB Scanpix
VAR REDD: Pernilla Wahlgren var kun 19 år gammel da hun skulle gjøre en sexscene med sin 16 år eldre skuespillerkollega Stellan Skarsgård. - Jeg var kjempekjemperedd, sier Wahlgren til Expressen i et ferskt intervju. Foto: Carolina Byrmo / IBL, Patrik C Österberg / NTB ScanpixVis mer

Pernilla Wahlgren og Stellan Skarsgård:

Gråt og var redd før sexscenen: - Advarte om at det kunne skje noe «der nede»

Pernilla Wahlgren polstret seg med boxershorts og bind da hun skulle spille mot Stellan Skarsgård.

Mens Stellan Skarsgård var 35 år da han skulle spille inn den eksplisitte scenen i Bo Widerberg-filmen «Ormens väg på hälleberget» (1986), var hans motspiller Pernilla Wahlgren kun 19 år.

I et ferskt intervju med Expressen snakker Wahlgren ut om sin opplevelse av innspillinga, der hun skulle sette seg overskrevs på en naken Skarsgård.

- Stellan hadde advart meg om at det kanskje kom til å skje noe med ham «der nede,» i og med at «jeg var ei ung og søt jente», sier Wahlgren til den svenske avisa.

Saken fortsetter under bildet.

STJERNELAG: «Ormens väg på hälleberget» hadde premiere i 1986. Her (fra venstre) regissør Bo Widerberg og skuespillerne Stellan Skarsgård, Stina Ekblad og Pernilla Östergren, som medvirket i filmen. Foto: Krister Nyman / SvD / NTB Scanpix 
STJERNELAG: «Ormens väg på hälleberget» hadde premiere i 1986. Her (fra venstre) regissør Bo Widerberg og skuespillerne Stellan Skarsgård, Stina Ekblad og Pernilla Östergren, som medvirket i filmen. Foto: Krister Nyman / SvD / NTB Scanpix  Vis mer

Skuespilleren, som var iført kjole under scenen, forteller videre at hun hadde på seg to par boxershorts og ti bind under kjolen for å slippe å komme i kontakt med kjønnsorganet til sin 16 år eldre motspiller.

- Skulle jeg komme bort kjønnet hans var det i alle fall ikke jeg, men boxershortsen og bindene, som kom i kontakt med det, sier en åpenhjertig Wahlgren til Expressen.

Skuespilleren forteller «at hun var kjempekjemperedd» før scenen skulle spilles inn, og at hun gråt.

- Men det var kanskje bra for den scenens skyld at jeg var så redd som jeg var, for jeg skulle ikke spille at jeg nøt det.

SEXSCENE: Skuespillerne Brooklyn Decker og Patrick Wilson har uttalige filmer bak seg, og virker komfortable under en sexscene på settet til komedien «Stretch». Video: YouTube/Stretch Vis mer

Omdiskutert

En annen filmscene med en ung kvinne og en voksen mann fikk nylig oppmerksomhet i media, nemlig den mye omdiskuterte voldtektsscenen i «Siste tango i Paris» (1972).

Mens filmens mannlige hovedrolleinnehaver Marlon Brando var 48 år, var den kvinnelige hovedrolleinnehaveren Maria Schneider kun 19 år da innspillinga skjedde.

I filmen blir smør brukt som glidemiddel under overgrepet.

Like før jul dukket et intervju med filmens regissør Bernardo Bertolucci opp på nett. I intervjuet røper Bertolucci at Schneider ikke var kjent med scenens innhold i forkant av innspillinga.

«Jeg har vært fæl mot Maria, fordi jeg ikke fortalte henne hva som var på vei til å skje. Jeg ville ha reaksjonen hennes som jente, ikke som skuespiller.» var blant uttalelsene fra regissøren.

LES OGSÅ: Jeg kan ikke gå ut om dagen.