Pernilla Wahlgren og Stellan Skarsgård:

Gråt og var redd før sexscenen: - Advarte om at det kunne skje noe «der nede»

Pernilla Wahlgren polstret seg med boxershorts og bind da hun skulle spille mot Stellan Skarsgård.

VAR REDD: Pernilla Wahlgren var kun 19 år gammel da hun skulle gjøre en sexscene med sin 16 år eldre skuespillerkollega Stellan Skarsgård. - Jeg var kjempekjemperedd, sier Wahlgren til Expressen i et ferskt intervju. Foto: Carolina Byrmo / IBL, Patrik C Österberg / NTB Scanpix
VAR REDD: Pernilla Wahlgren var kun 19 år gammel da hun skulle gjøre en sexscene med sin 16 år eldre skuespillerkollega Stellan Skarsgård. - Jeg var kjempekjemperedd, sier Wahlgren til Expressen i et ferskt intervju. Foto: Carolina Byrmo / IBL, Patrik C Österberg / NTB Scanpix Vis mer

Mens Stellan Skarsgård var 35 år da han skulle spille inn den eksplisitte scenen i Bo Widerberg-filmen «Ormens väg på hälleberget» (1986), var hans motspiller Pernilla Wahlgren kun 19 år.

I et ferskt intervju med Expressen snakker Wahlgren ut om sin opplevelse av innspillinga, der hun skulle sette seg overskrevs på en naken Skarsgård.

- Stellan hadde advart meg om at det kanskje kom til å skje noe med ham «der nede,» i og med at «jeg var ei ung og søt jente», sier Wahlgren til den svenske avisa.

Saken fortsetter under bildet.

STJERNELAG: «Ormens väg på hälleberget» hadde premiere i 1986. Her (fra venstre) regissør Bo Widerberg og skuespillerne Stellan Skarsgård, Stina Ekblad og Pernilla Östergren, som medvirket i filmen. Foto: Krister Nyman / SvD / NTB Scanpix 
STJERNELAG: «Ormens väg på hälleberget» hadde premiere i 1986. Her (fra venstre) regissør Bo Widerberg og skuespillerne Stellan Skarsgård, Stina Ekblad og Pernilla Östergren, som medvirket i filmen. Foto: Krister Nyman / SvD / NTB Scanpix  Vis mer

Skuespilleren, som var iført kjole under scenen, forteller videre at hun hadde på seg to par boxershorts og ti bind under kjolen for å slippe å komme i kontakt med kjønnsorganet til sin 16 år eldre motspiller.

- Skulle jeg komme bort kjønnet hans var det i alle fall ikke jeg, men boxershortsen og bindene, som kom i kontakt med det, sier en åpenhjertig Wahlgren til Expressen.

Skuespilleren forteller «at hun var kjempekjemperedd» før scenen skulle spilles inn, og at hun gråt.

- Men det var kanskje bra for den scenens skyld at jeg var så redd som jeg var, for jeg skulle ikke spille at jeg nøt det.

SEXSCENE: Skuespillerne Brooklyn Decker og Patrick Wilson har uttalige filmer bak seg, og virker komfortable under en sexscene på settet til komedien «Stretch». Video: YouTube/Stretch Vis mer

Omdiskutert

En annen filmscene med en ung kvinne og en voksen mann fikk nylig oppmerksomhet i media, nemlig den mye omdiskuterte voldtektsscenen i «Siste tango i Paris» (1972).

Mens filmens mannlige hovedrolleinnehaver Marlon Brando var 48 år, var den kvinnelige hovedrolleinnehaveren Maria Schneider kun 19 år da innspillinga skjedde.

I filmen blir smør brukt som glidemiddel under overgrepet.

Like før jul dukket et intervju med filmens regissør Bernardo Bertolucci opp på nett. I intervjuet røper Bertolucci at Schneider ikke var kjent med scenens innhold i forkant av innspillinga.

«Jeg har vært fæl mot Maria, fordi jeg ikke fortalte henne hva som var på vei til å skje. Jeg ville ha reaksjonen hennes som jente, ikke som skuespiller.» var blant uttalelsene fra regissøren.

LES OGSÅ: Jeg kan ikke gå ut om dagen.