Silje Norendal:

- Gråt i flere timer

For den tidligere snowboard-stjernen var det en tøff tid etter at hun fikk den tunge beskjeden fra legen.

SNART FORELDRE: Alexander Bonsaksen og Silje Norendal blir snart foreldre til en liten jente. Foto: Andreas Fadum
SNART FORELDRE: Alexander Bonsaksen og Silje Norendal blir snart foreldre til en liten jente. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I desember meddelte Silje Norendal (27) at hun la snowboardkarrieren på hyllen, og avslørte samtidig at hun ventet barn med forloveden, den profesjonelle ishockeyspilleren Alexander Bonsaksen (34).

Nå nærmer terminen seg med stormskritt, og allerede om en måned kan to ha blitt til tre.

Graviditeten kom overraskende på flere, men nå avslører Norendal årsaken bak den uventede familieforøkelsen.

- Jeg har en lege som har kjent meg lenge, og hun sa at hun ville vi skulle begynne å prøve nå hvis vi ville ha barn. Vi hadde dårlig tid, innrømmer 27-åringen til Se og Hør.

Det var VG som først omtalte saken.

SJOKK: Influencer Lainey Marie avslører på sin YouTube-kanal at hun er gravid - og mye lengre på vei enn hun trodde. Video: Laineymariebeauty / Youtube Vis mer

- Ble veldig redd

Legen forklarte situasjonen til Norendal som en slags tidlig overgangsalder. Det var ikke mangel på egg, men andre verdier var veldig dårlige.

- Kroppen min er på en måte eldre enn det jeg egentlig er, forklarer Norendal videre.

Hun hadde egentlig planer om å delta i et OL til, og drømte om en olympisk medalje. Så ble ting plutselig satt på hodet.

- Hvordan var det å få den beskjeden?

- Jeg ble veldig redd og stresset. Jeg gråt i flere timer, og det var tøft ganske lenge, innrømmer den tidligere snowboard-stjernen.

Julie Bergan gjestet Else Kåss Furuseth i «Kåss til kvelds», og kunne avsløre at hun har en helt spesiell angst. Vis mer

Nytt kapittel

Kongsberg-jenta forteller at hun og Bonsaksen var forberedt på å begynne prosessen med å fryse ned egg, hvis det skulle vise seg og ta litt tid å bli gravide. Men dét skulle vise seg å ikke bli nødvendig:

- Det skjedde veldig fort, det var nesten litt sånn at jeg tenkte «dette er for lett til å være sant». Men det var det ikke.

Norendal forklarer at hun er svært fornøyd med valget sitt om å gi opp toppidretten for familielivet, og at hun aldri kommer til å angre.

Hun har også vært heldig og har hittil ikke opplevd noen spesielle plager gjennom svangerskapet. Men helt smertefritt har det ikke vært.

- I starten følte jeg meg konstant fyllesyk. Da det gikk over gikk det egentlig veldig fint, men nå gleder jeg meg til å bli ferdig med graviditeten, sier hun åpenhjertig.

REAKSJONER Kristin Gjelsvik gikk hardt ut mot å dele barnebilder i sosiale medier, det har skapt reaksjoner. Video: Kristin Gjelsvik Vis mer

Bonsaksen kom hjem for tre uker siden etter å ha vært borte siden begynnelsen av januar. Nå ser de frem mot en sommer med masse familietid hjemme i Norge.

- Vi gleder oss til et nytt kapittel i livet, og er veldig takknemlige for at vi får oppleve dette, legger hun til.

Ny jobb

Onsdag denne uken opplyste NENT Group i en pressemelding at Norendal og Bonsaksen er ansatt som Viaplays nyeste TV-eksperter.

Tidligere brettkjører Norendal skal veksle mellom å være reporter, programleder, sidekommentator og ekspert for både snowboard og freeski.

HJEMMEBANE: Som Fenrik i kompani Lauritzen er Geir Aker en forkjemper for disiplin, men hvordan er han på hjemmebane? Video: TV 2 Vis mer

- Det er veldig gøy, jeg føler det er et område hvor jeg kan være med å bidra. De har sagt at jeg skal få prøve meg på litt forskjellig, så det tror jeg blir spennende, sier 27-åringen til Se og Hør.

Hun har allerede fått en smakebit på jobben da hun i mars var på plass i studio under VM-sendingene i snowboard og freeski. Hun forteller at hun trivdes svært godt og gleder seg nå til å starte i den nye jobben. Hun påpeker imidletrtid at det trolig blir et rolig første halvår.

LES OGSÅ: - De er blitt kvalmende

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer