Vendela Kirsebom:

- Gråt fra jeg våknet

Flere deltakere knekker sammen og er oppløst i tårer i onsdagens «Kompani Lauritzen».

Det blir tårevått da deltakerne skal få sin første tilbakemelding i Kompani Lauritzen. Video: TV 2. Vis mer
Publisert

14 kjendiser er nå over halvveis i rekruttperioden i TV 2-programmet «Kompani Lauritzen», og det er tydelig at det harde regimet for alvor begynner å tære på mange av dem.

Spesielt for TV-profil og tidligere supermodell Vendela Kirsebom (56), som i starten av onsdagsprogrammet får et lite sammenbrudd når hun føler at hun ikke får til noe særlig.

Klarte nesten ikke puste

Kirsebom tar til tårene inne på kasernen, men heldigvis er ikke støtten langt unna.

- Ingenting er fint. Jeg klarer nesten ikke puste, sier 56-åringen til medsoldat Liva Ingebrigtsen (26), som prøver å trøste venninnen så godt hun kan.

FIKK TRØST: Vendela Kirsebom fikk en tung start på dagen, men fikk støtte av Liva Ingebrigtsen. Foto: TV 2
FIKK TRØST: Vendela Kirsebom fikk en tung start på dagen, men fikk støtte av Liva Ingebrigtsen. Foto: TV 2 Vis mer

Etterpå er eksmodellen full av lovord om Ingebrigtsen.

- Liva er fantastisk. En herlig person. Hun er en sterk og fin jente som jeg har blitt veldig, veldig glad i, sier hun i programmet.

Men om du tror de følelsesladde scenene er over der tar du feil. Senere, ute i skogen, skal deltakerne få sin første vurdering i «militært forhold».

Agnete Husebye blir pinlig berørt da hun og flere av de andre rekruttene får en lærepenge i Kompani Lauritzen. Video: TV 2 Vis mer

- Følelsene traff meg

Der er det flere som knekker sammen etter rosende ord fra fenrik Geir Aker og kaptein John Hammersmark, deriblant Didrik Solli-Tangen (35) og Grunde Myhrer (27).

- Det er en veldig emosjonell dag i dag. Og nå er det flere i gjengen som også knekker sammen, ikke bare jeg. Jeg har grått stort sett fra jeg våknet. Dette er en dag der jeg heller ikke er sikker på at jeg kommer til å slutte å gråte, bedyrer Kirsebom, før Solli-Tangen kommer tilbake fra sin vurdering i «militært forhold», der alt over «norm» er ansett som «bra».

En tårevåt Solli-Tangen setter seg ned og spør henne pent om han kan få en klem.

- Hva skjedde Didrik?

- Det handler om at kapteinen har en helt unik egenskap i å nå inn til folk. Det var som å være med i en film. Jeg kjente bare at følelsene traff meg midt i fleisen. Vi mennesker er jo veldig opptatt av å bli sett, samtidig som man prøver å være så lite krevende som mulig for gruppen - selv om man kanskje sliter innvendig, sier artisten til Se og Hør.

«Kompani Lauritzen» starter med et pang når deltakerne blir kastet rett ut i det beryktede baklengsstupet. Det er det ikke alle som synes er like gøy. Video: Luna Lea. Reporter: Thea Hope/ Rød Løper, TV 2 Vis mer

- Gode tårer

Han fortsetter:

- De så den innsatsen i oss, og da ble det overveldende i den situasjonen når man var både fysisk og psykisk sliten. Det var det som gjorde at vi sippet litt ekstra.

TYDELIG RØRT: Didrik Solli-Tangen fikk nesten ikke fram et ord da fenriken og kapteinen talte til ham. Etterpå tok han til tårene. Foto: TV 2
TYDELIG RØRT: Didrik Solli-Tangen fikk nesten ikke fram et ord da fenriken og kapteinen talte til ham. Etterpå tok han til tårene. Foto: TV 2 Vis mer

35-åringen legger ikke skjul på at det var godt å få en klem i den situasjonen de befant seg i.

- Det er noe man bare må spørre om en gang iblant. Men for meg sitter det egentlig litt lenger inne enn det burde gjøre. Der og da måtte jeg bare si at jeg syntes at ting var litt vanskelig, forklarer han.

- Hvordan vil du beskrive de følelsene som gikk gjennom kroppen på det tidspunktet?

- Det var gode tårer, på mange måter forløsende, mener «Kompani Lauritzen»-deltakeren, som ikke gruer seg til å se seg selv gråte på TV.

HEDERSGJEST: Geir Aker, best kjent som fenrik i «Kompani Lauritzen» gjør livet surt for Vita og Wanda i denne ukens episode av «Truls á la Hellstrøm bistro». Video: TV 2 Vis mer

- Det tenker jeg ikke så mye på egentlig. Første regel i «Kompani Lauritzen» er å ikke spille et spill. Dette er ekte. For meg var det veldig naturlig, at jeg gråter betyr jo ikke at jeg ser på meg selv som et «sippetryne». Det er viktig for meg overfor barna også, at jeg kan vise at pappa også kan vise følelser og være lei seg, sier Didrik Solli-Tangen til Se og Hør.

LES OGSÅ: Avslører krisemøter i «Kompani Lauritzen»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer