«Maskorama»:

- Gråt bak masken

Maud Angelica Behn måtte kaste masken lørdag.

RØRENDE: Det ble tørket tårer da Maud Angelica Behn tok av seg masken.Foto: Ulrik Kramer/Fremantle/NRK
RØRENDE: Det ble tørket tårer da Maud Angelica Behn tok av seg masken.Foto: Ulrik Kramer/Fremantle/NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kveld var det igjen duket for den nasjonale gjettekonkurransen «Maskorama», og enda en karakter måtte avmaskes mot slutten av programmet.

Denne gangen var det Dandy som måtte vise sitt sanne ansikt. Det viste seg å være 19 år gamle Maud Angelica Behn, som mange tidligere hadde mistenkt for å gjemme seg bak masken.

Behn er datter av prinsesse Märtha Louise (51) og avdøde Ari Behn.

I «Maskorama» sitt dommerpanel sitter Jan Thomas (55), i tillegg til Marion Ravn (38) og Nicolay Ramm (33). Førstnevnte var tydelig rørt da han fikk bekreftet sin mistanke om at det var 19-åringen som sto bak Dandy.

Under lørdagens sending ble han nemlig mer og mer sikker på at det var nettopp hun som sto bak masken, og utrykket at flere av hintene var en hyllest til et menneske han hadde elsket høyt - nemlig Ari Behn.

MASKORAMA: Jan Thomas var meget selvsikker da han gjettet riktig på hvem som befant jeg inne i kostymet til Dandyen i Maskorama. Video: Karoline Henriette Bjånesøy / Video: NRK Vis mer

Også i tidligere sendinger har Jan Thomas, som er god venn av prinsesse Märtha Louise, fortalt at han har mistenkt nettopp 19 år gamle Behn for å være bak masken, og trukket flere referanser til Ari Behn.

- Jeg ble så rørt da du sa jeg minnet deg om pappa. Jeg begynte å gråte inni masken, det var så rørende og så koselig, sier Behn til Jan Thomas da identiteten ble avslørt.

55-åringen selv tørket noen tårer da han så at det var nettopp hun som var Dandy.

- Berørte oss alle

I podkasten «Maskorama-podkasten», ledet av Sarah Natasha Melbye, utdypet Behn noe av det hun sa på scenen i helgen.

Maskorama: Det var ikke mange som klarte å tippe at Maud Angelica Behn befant seg inne i «Dandy»-kostymet. Video: Karoline Henriette Bjånesøy Vis mer

- Jeg syntes det var så rørende at han sa at jeg minnet han om pappa. Og det han hadde sagt episoden før, da han begynte å gjette at det var meg, da sa han også at han syntes det var veldig fint å se meg på scenen på den måten, og det syntes jeg var veldig koselig.

Hun forteller også at hun gledet seg til å se familievennens reaksjon på at det faktisk var hun som var bak masken.

Jan Thomas har gjettet moren hennes, prinsesse Märtha Louise, i alle tidligere sesonger av «Maskorama» - og også tidligere denne sesongen.

Jan Thomas har også tatt til Instagram for å hylle prinsessedatterens deltakelse.

«Maud Angelica, du er en stjerne. Du har tatt oss med på en nødvendig reise fylt av ubetinget kjærlighet og styrke. Modig og sterk ga du en hyllest til Ari som berørte oss alle», skriver han blant annet og legger ved flere bilder.

«Veldig glad i deg», skriver han videre.

Også Behns mor hyller datteren i Behns kommentarfelt på Instagram.

«Gratulerer med strålende debut som sanger. Dandy var en helt perfekt karakter med tanke på pappa og hyllesten til han», er noe av det prinsessen skriver.

«MASKORAMA»: Frøya er ute. Nå røper Jan Thomas hvem han tror skjuler seg bak Dandy og Ulven i årets «Maskorama». Vis mer

Også Märtha Louises forlovede, Durek Verret (47), heier på Behn i kommentarfeltet.

«Elsker deg, super duper stjerne», skriver han.

Kongen og dronningen visste det ikke

I podkasten kan Behn også avsløre at hennes besteforeldre, kong Harald og dronning Sonja, ikke visste om deltakelsen i programmet.

Faktisk hadde de da hun sist møtte de for en ukes tid siden, fortalt Märtha Louise at de kunne høre at det ikke var prinsessen - men at mistanken fra dem ikke gikk i Behns retning, syntes 19-åringen var gøy.

«MASKORAMA»: Vi konfronterte Petter Northug med «Maskorama»-ryktene under åpningen av butikken hans på Majorstuen. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

- Jeg tror han (kongen, jour. anm.) kommer til å synes det er gøy. Han har hørt meg synge før, for jeg synger for familien min på ukulele. På sommeren så pleier jeg å ta ut ukulelen og så synger vi alle sammen, sammen, forteller Behn.

Samtidig røper 19-åringen at hun skal møte besteforeldrene senere samme dag, og er spent på reaksjonen deres på at hun har sunget på direktesendt TV flere lørdager på rad.

LES OGSÅ: - Jeg er prins Charles og Camillas ukjente sønn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer