Jack Quaid:

Gråt av morens ikoniske orgasme-scene

Meg Ryans sønn så kultfilmen først 26 år gammel.

I FORELDRENES FOTSPOR: Skuespiller Jack Quaid er sønn av Meg Ryan og Dennis Quaid. I et nytt intervju blir 27-åringens mor utgangspunkt for en oppsiktsvekkende samtale. Foto: NTB Scanpix
I FORELDRENES FOTSPOR: Skuespiller Jack Quaid er sønn av Meg Ryan og Dennis Quaid. I et nytt intervju blir 27-åringens mor utgangspunkt for en oppsiktsvekkende samtale. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Den amerikanske skuespilleren Jack Quaid (27) var ennå ikke født da hans mor, Meg Ryan (57), fikk sitt store gjennombrudd med den romantiske komedien «Da han møtte henne».

I filmen, som ble lansert i 1989, utforsker rollefigurene blant annet om en mann og en kvinne kan bli nære venner, uten å forelske seg eller innlede et seksuelt forhold.

Filmen fikk særlig oppmerksomhet for én spesiell scene, der Meg Ryan utfører en orgasmesimulering ved et restaurantbord.

«FAKET» ORGASME: Det er få som glemmer Meg Ryans orgasme-scene i «Da han møtte henne» fra 1989. Foto: NTB Scanpix
«FAKET» ORGASME: Det er få som glemmer Meg Ryans orgasme-scene i «Da han møtte henne» fra 1989. Foto: NTB Scanpix Vis mer
IKONISK: Meg Ryan har selv uttalt at produksjonen brukte en hel dag på å få scenen til å sitte. Foto: NTB Scanpix
IKONISK: Meg Ryan har selv uttalt at produksjonen brukte en hel dag på å få scenen til å sitte. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tre år etter filmens premiere, fødte Ryan sønnen Jack, som hun fikk med sin daværende ektemann, Dennis Quaid (65). Sistnevnte har selv en rekke suksessfulle filmer bak seg, og var gift med Ryan fra 1991 til 2001.

Så den først i fjor

Parets sønn har - kanskje ikke overraskende - gått i sine berømte foreldres fotspor, og kan allerede skilte med storfilmer som «The Hunger Games» og «Rampage» på CV-en.

Da Quaid gjestet talkshowet «Jimmy Kimmel Live» denne uka, fortalte 27-åringen om sine kommende prosjekter, før samtaleemnet plutselig dreide seg inn mot morens ikoniske orgasme-scene.

Det var i den forbindelse Quaid avslørte at det tok hele 26 år før han faktisk satte seg ned og så filmen.

- Dette er greia: Jeg så den for første gang i fjor ... Jeg vet, det er helt sykt. Jeg hadde aldri sett den før, for når man er et barn, og din mor har en av de mest berømte orgasme-scenene noensinne ... Hvem har ikke vært gjennom nøyaktig samme situasjon?, sier han spøkefullt.

Saken fortsetter under:

- Begynte å gråte

I filmen er rollefigur Harry Burns, portrettert av Billy Crystal (71), ovebevist om at ingen av kvinnene han noensinne har hatt sex med, har «faket» en orgasme. Den forestillingen ønsker Ryans rollefigur å utfordre.

Resten er, som man sier, filmhistorie.

Overfor Kimmel røper Quaid at han reagerte på overraskende vis da filmen var over.

- Det var på ettermiddagen og jeg var alene. Jeg så den ferdig og begynte umiddelbart å gråte, fordi jeg var så stolt over henne, forklarer han, og fortsetter:

MOR OG SØNN: Meg Ryan og Jack Quaid avbildet sammen i 2004. Foto: NTB Scanpix
MOR OG SØNN: Meg Ryan og Jack Quaid avbildet sammen i 2004. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg ringte henne med det samme og sa at jeg var lei meg for at jeg ikke hadde sett den før nå. Hun sa at det gikk fint, og at hun selv bare hadde sett den én gang tidligere, sier 27-åringen og ler, før han igjen understreker at moren er en særdeles begavet skuespiller.

- Ropte nei

«Da han møtte henne» ble Oscar-nominert, og anses på mange måter som en kultfilm i dag. Meg Ryan har tidligere forklart hvordan hun opplevde innspillingen av den forførende, og til dels pinlige seansen.

- Det var helt utrolig og meget spesielt. Jeg var veldig skremt og lagde små, rare lyder, mens regissøren Rob Reiner ropte: «Nei, nei, nei! La meg gjøre det», sa han. Han lagde alle disse rare lydene og jeg blandet meg inn og gjorde mange rare lyder, fortalte Ryan til TV 2s «Gylne Tider» i 2016.

Ifølge kanalen ble scenen spilt inn på restauranten Katz's Deli på New Yorks Lower East Side. Det skal også ha vært en tidkrevende affære, hvorpå Ryan brukte en hel dag for å få alt til å sitte.

- Vi gjorde det hele dagen, jeg måtte «fake» orgasmer hele dagen, fortalte hun til TV 2.

LES OGSÅ: Kjendisbarna hadde alt - havnet i rusmareritt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer