«The Ellen DeGeneres Show»:

Granskes for «giftig arbeidskultur»

«The Ellen DeGeneres Show» er beskyldt for å ha et giftig arbeidsmiljø, og skal nå bli gått etter i sømmene.

SKAL GRANSKES: Talkshow-stjernen Ellen DeGeneres og showet hennes skal gjennom en intern etterforskning. Foto: AP/Andrew Harnik
SKAL GRANSKES: Talkshow-stjernen Ellen DeGeneres og showet hennes skal gjennom en intern etterforskning. Foto: AP/Andrew Harnik Vis mer
Publisert

«The Ellen DeGeneres Show» granskes angivelig av produsentselskapet Telepictures og distributør Warner Brothers TV Group, melder flere amerikanske medier. Det hevdes at talkshowet må gjennom en intern etterforskning.

Det skriver The Hollywood Reporter, Deadline og Variety.

I et internt memo sendt ut forrige uke kom det frem at WarnerMedia har hyret en ekstern konsulent som skal intervjue nåværende og tidligere ansatte ved TV-programmet om deres erfaringer med arbeidsplassen, skriver Deadline.

En talsperson for Warnes Bros. Television ønsker ikke å uttale seg om saken, verken overfor Variety eller Deadline. Ellen DeGeneres har heller ikke kommentert saken.

Den interne granskningen kommer etter at Buzzfeed publiserte en artikkel med anklager om giftig arbeidskultur bak kulissene på TV-programmet.

KLINER TIL: Superstjerna Jennifer Aniston gjester «The Ellen DeGeneres Show», og byr mildt sagt på seg selv. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

Programleder og komiker Ellen DeGeneres' motto har i årevis vært «vær snille med hverandre», men bak kulissene sier nåværende og tidligere ansatte på 62-åringens talkshow at de har møtt rasisme, frykt og trusler på jobb, skrev Buzzfeed i midten av juli.

De fleste av Buzzfeeds kilder anklaget for øvrig produsenter og andre toppledere for den giftige arbeidskulturen de opplevde, men en av dem uttaler at det til syvende og sist er Ellen DeGeneres' navn på programmet.

- Hun må ta mer ansvar, sier den anonyme, tidligere ansatte.

I en uttalelse sa produsentene Ed Glavin, Mary Connelly og Andy Lassner at de tok historiene til de ansatte veldig alvorlig.

- Dette er ikke hvem vi er eller hvem vi streber etter å være, og det er ikke oppdraget Ellen har satt oss på, sa de.

OVERRASKER FANSEN: Ellen DeGeneres tok seg en fridag, og det er ikke hvem som helst som tok over programlederrollen. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

Det var i mars at det begynte å hagle spekulasjoner rundt talkshow-verten, da en rekke personer gikk ut på sosiale medier og anklaget DeGeneres for å være svært uhyggelig.

TV-programmet har lagt 17 sesonger bak seg, og det er ventet at det skal fortsette gjennom 2022, skriver Deadline.

LES OGSÅ: I hardt vær etter corona-spøk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer