STORFAVORITT: Alexander Rybak er en av favorittene til å vinne årets Melodi Grand Prix i Moskva, men nå har en fest hjemme hos den russiske overdommeren forstyrret forberedelsene til torsdagens semifinale. Foto: Anders Myhren/Seher.no
STORFAVORITT: Alexander Rybak er en av favorittene til å vinne årets Melodi Grand Prix i Moskva, men nå har en fest hjemme hos den russiske overdommeren forstyrret forberedelsene til torsdagens semifinale. Foto: Anders Myhren/Seher.noVis mer

Granskes etter fest med dommer

Alexander Rybak drakk vodka hjemme hos den russiske overdommeren. - Vi ser ingen grunn til å frykte diskvalifisering, sier NRK til Seher.no.

MOKVA/OSLO (SEHER.NO): Norges MGP-håp Alexander Rybak (23) har fått mye skryt i forberedelsene til torsdagens semifinale i Moskva, men nå kobles han til en mulig dommerskandale.

Som den eneste av årets deltagere har nemlig Rybak vært på besøk hjemme hos overdommeren i den russiske MGP-juryen, Philipp Kirkorov.

Ifølge den danske avisen Ekstra Bladet - som i dag slår stort opp et bilde av Rybak og Kirkorov som drikker vodka og spiser kaviar - skal Kirkorov ha invitert den norske forhåndsfavoritten hjem til seg etter å ha blitt imponert under Eurovision-prøvene.

Se bildene av festen med de to her (ekstern link)

Se video fra møtet her (ekstern link)

Etter det Seher.no kjenner til satt NRK i møte om situasjonen onsdag formiddag. Etter møtet kom de med følgende uttalelse:

- Synnøve Svabø intervjuet Philipp i Dublin da han deltok for Russland i MGP på 90-tallet, og fikk dermed en relasjon til mannen som er en av russlands største stjerner. Allerede i februar ble det satt opp et møte mellom ham og Svabø. Alexander møtte han først her i Moskva, men det har ikke før i etterkant kommet fram at han er en del av juryen.

- Vi ser ikke på dette som et problem for Alexander. Vi ser ingen grunn til å frykte diskvalifisering, sier pressekontakt i NRK Mette Skjong til Seher.no.

- Det eneste han tenker på nå er neste prøve som er 14.45, sier Skjong.

Rybak omtalte Kirkorov som en "kompis" da Seher.no i går møtte ham på båttur i Moskva.

- Jeg har blitt venner med så mange her. Det er veldig veldig gøy. Jeg møtte Dima Bilan. Og så traff jeg Carola, det var veldig gøy. Jeg geleidet henne nedover den største gata her i Moskva sammen med han kompisen vår, Philipp, han som er sånn skikkelig popstjerne i Russland.

- Det er gøy altså, å bli venn med, å bli tatt med inn i varmen av dem.

Ifølge Ekstra Bladet var også to andre russere med på festen – Melodi Grand Prix-verten Andrei Malakhov og popsangerinnen Alsu.

Rybaks manager Kathrine Synne Finnskog og sjef for den norske MGP-delegasjonen Stian Malme, sier til VG at de ikke ante noe om at Kirkorov er overdommer i juryen som skal dele ut halvparten av årets poeng fra Russland.

- Vi var ikke klar over det. Han henger jo backstage med flere av de andre deltageren også, i tillegg til å være dypt inne i Eurovision. Så det er han som burde vært tydelig på at han er dommer, sier Synnes Finnskog til VG.

Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) har ifølge VG nå varslet at de vil granske omstendighetene rundt Rybak-besøket hjemme hos Kirkorov.

- Jeg har hørt om dette, men jeg er nødt til å vise til reglene i Eurovision. Der står det at alle medlemmer av dommerkomiteen skal skrive under på at de kommer til å stemme uavhengig. Det er noe Kirkorov også har skrevet under på, sier EBUs Sietse Bakker til avisa.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Sverige, Finland og Island videre til MGP-finale