Gran Canarias strender

Fra Las Palmas til Puerto Mogan - strendene ligger tett på helårsfavoritten Gran Canaria. Men hvilken er best?

MYE Å GJØRE: Man kan gjøre mye på Gran Canaria, som for eksempel å surfe! Foto: Se og Hør
MYE Å GJØRE: Man kan gjøre mye på Gran Canaria, som for eksempel å surfe! Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEHER.NO: På Gran Canaria finner man både store og tettpakkede strender med natursand, til små strender med importert sand fra Sahara. Hva foretrekker du? Originalen eller kopien? Se og Hør har hentet sand hjem fra øyas beste strender, slik at du selv kan se hvordan den ser ut.


Las Canteras-stranden, Las Palmas  -  Terningkast 6: Stranden ligger nord i bydelen Santa Catalina, og er både stor og flott. Her er det plass for alle, og stranden er meget barnevennlig. Like bak ligger strandpromenaden med et stort tilbud av restauranter. I tillegg er jo Las Palmas by i gangavstand med alle sine tilbud. Her mangler det ikke på noe.

San Augustin  - Terningkast 4 : Stor strand som ligger midt i San Augustin-området like før du kommer til Playa del Ingles. Best er at det er veldig god plass. Tilbudet av lunchrestauranter og andre fasiliteter er det derimot så som så med. Sanden er også veldig mørk og virker mindre innbydende enn strendene lenger sør. Fint for barnefamilier siden det er langgrunt, men denne er ikke av de mest innbydende strendene.

Playa del Ingles  -  Terningkast  4 : Dette er Gran Canarias største og lengste strand som strekker seg flere kilometer, nesten helt fra San Augustin og helt opp til Maspalomas. Stranden passer best for ungdom. Her er det høy stemning og masse vannaktiviteter, og stranden har også et eget nudistområde. Det kan blåse ganske friskt her, og det kan nok trekke ned for barnefamilier. På den annen side pluss for badevakt og bra tilbud av lunchrestauranter.

Maspalomas-stranden  - Terningkast  5: Noen kilometer sør for Playa del Ingles kommer du til Maspalomas-stranden. Lett å finne frem – det er bare å lete etter det store fyrtårnet i Maspalomas. Her er det roligere stemning enn i Playa del Ingles, og ikke blåser det like kraftig heller. Det er også god plass, og relativt langgrunt. Et flott sted både for dem som vil slappe av og for barnefamilier. Dusj på stranden, badevakt og bra tilbud av lunchrestauranter.

Anfi del Mar-stranden  -  Terningkast  6:  Den lille stranden som ligger like foran det enorme Anfi del Mar-anlegget er kanskje øyas flotteste. Her rusler du rundt i finkornet sand importert fra Sahara. Vannet er tilnærmet asurblått, og det er et rikelig tilbud av strandaktiviteter. Flere gode lunchrestauranter, butikker, toaletter og dusj. En sikker vinner for alle, og spesielt for barnefamilier.

Puerto Rico-stranden  - Terningkast  5:  Dette har alltid vært en av de mest populære strendene for nordmenn. En relativt liten strand midt i Puerto Rico som passer for alle, og dessuten er meget barnevennlig. Men du må være forberedt på å ligge tett. Fin og naturlig sand, og masser av lunchrestauranter i området, i tillegg til masse vannaktiviteter. Et trygt og sikkert valg av strand. 

Amadores-stranden  -  Terningkast  6:
Denne stranden er kunstig bygd, og sanden er hentet fra Karibien. Stranden ligger et par kilometer sør for Puerto Rico. Det er faktisk en deilig spasertur fra sentrum og bort, men det er rikelig med parkeringsplasser. Sanden er flott, og det er langgrunt. Det er masse vannaktiviteter, utvalget av restauranter er det få som kan måle seg med, og det er rikelig med butikker som både selger norske aviser og Se og Hør. En sikker vinner for barnefamilier.

Puerto de Mogan-stranden  - Terningkast  5:  Bystranden i havneidyllen Puerto Mogan ble kraftig rustet opp for noen år siden. Nå fremstår den som en flott idyll helt sør på Gran Canaria. Stranden er ikke av de største og har naturlig mørk sand. Men her er det stille og rolig, og flott for alle. Her har du full oversikt over barna. Utvalget av lunchrestauranter er enormt. Dessuten – jo lenger sør på Gran Canaria du kommer, jo mer værsikkert er det.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer