NORSK JUBEL: Maria Haukaas Storeng lanseres i Sverige. Foto: SCANPIX
NORSK JUBEL: Maria Haukaas Storeng lanseres i Sverige. Foto: SCANPIX Vis mer

GP-Maria lanseres i Sverige

- Svenskene har veldig lyst til å jobbe med Maria.

SEHER.NO: Maria Haukaas Storeng (28) sjarmerte både TV-seerne og de andre deltagerne under den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen i mai.

Med låten "Hold On Be Strong" havnet hun på en fin femteplass. Til og med svenskene lot seg sjarmere av den søte Senja-jenta.

Hun gikk rett inn som nummer to på den svenske iTunes nedlastningslisten, og i forrige uke ble det kjent at hun skal opptre på "Allsång på Skansen" den 8. juli.

Nå har også den svenske divisjonen av plateselskapet Universal Music bestemt seg for å lansere "Hold On Be Strong" i Sverige, skriver VG.

- Timingen er perfekt. Svenskene har veldig lyst til å jobbe med Maria. Norske artister har generelt ikke så godt beite i Sverige, men det våre svenske kolleger synes det er morsomt er at Maria er en artist som har oppstått av seg selv. Sangen er såpass sterk og publikum liker henne godt, sier Kjell Petter Askersrud i Universal Music Norge til avisen.

I Norge nærmer Maria seg et salg på 23 000 album og 17 000 singler. Førstkommende fredag skal hun opptre på VG-lista Topp 20-showet på Rådhusplassen sammen med Mira Craig.

- Karrieren til Maria er først og fremst i Norge. Skjer det noe som helst i utlandet ser vi på det som en bonus, sier Aksersrud.

LES OGSÅ: Hør MGP-stjernene i duett