«Luksusfellen»

Gourmetkokkens kjøleskap sjokkerer

- Dette er virkelig noe av det drøyeste jeg har vært med på, sier «Luksusfellen»-eksperten.

DRØYT: Programleder for «Luksusfellen», Lene Drange, får sjokk når hun åpner kjøleskapet til gourmetkokk Kenneth Jahnsen Collins. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke var det premiere på en ny sesong av «Luksusfellen», hvor nordmenn som har seilet utfor et økonomisk stup får eksperthjelp til å komme seg på beina igjen.

I sesongens første episode ble seerne vitne til at gjelden havnet under kontroll, men til Se og Hør avslørte ekteparet at forholdet hadde gått i oppløsning.

I denne episoden blir seerne presentert for kokken Kenneth Jahnsen Collins (33) fra Sandnes. Han serverer gourmetmat, men hans eget kjøkken er ribbet for matvarer. Ekspert Lene Drange ble sjokkert over å se at kokken bare hadde nudler og havregryn i kjøkkenskapene. Det eneste andre kokken hadde var ei flaske tran.

- Dette er virkelig noe av det drøyeste jeg har vært med på, at en så flink kokk som Kenneth ikke har mat hjemme hos seg engang, sier hun i episoden.

Lagde ikke mat hjemme

Her kommer det også fram at 33-åringen brukte enorme summer på restaurant- og uteliv, nærmere bestemt 12 000 kroner månedlig. Det inkluderte mange pils på utesteder etter arbeidstid, og tok altså et stort jafs av inntekten til kokken.

GOURMETKOKK: Kenneth Jahnsen Collins har ferdigheter få kan skryte av på kjøkkenet - men serverte havregrøt og nudler til seg selv. Foto: Skjermdump/TV3
GOURMETKOKK: Kenneth Jahnsen Collins har ferdigheter få kan skryte av på kjøkkenet - men serverte havregrøt og nudler til seg selv. Foto: Skjermdump/TV3 Vis mer

33-åringen hadde flere perioder hvor det bare var kroner igjen på brukskontoen - og da ble løsningen mat som fylte magen, og kostet minst mulig, som havregryn og nudler.

- Det var mat for å bli mett, ikke for å hente inn særlig med næring. Men det ser jo ikke så stilig ut med et tomt kjøleskap. Det var jo en oppvekker å ha med noen andre som fikk se kjøleskapet, sier han til Se og Hør.

SJOKK-SUM: Veronika (32) har en forkjærlighet for Red bull, og i «Luksusfellen» får hun vite hvor mye penger hun egentlig bruker på energidrikken. Vis mer

Collins forteller også at han fikk levert mange matleveranser da det var penger på konto, og han ikke spiste ute.

- Det er ikke alltid det frister å lage mat etter jobb, etter at man har stått mellom ni og 14 timer på kjøkkenet for å lage mat til andre. Men jeg tror ikke det er noen ny informasjon at mange kokker ikke lager så mye mat til seg selv hjemme. Jeg kjenner mange som er i samme situasjonen, at hvis man skal ha et fint måltid, så tar man det på jobben, forteller han.

Fikk sjokkbeskjed

Collins hadde økonomiske problemer blant annet fordi han sa opp sin faste jobb for å kokkelere på frilansbasis. Det ga ham en mye lavere inntekt. «Luksusfellen» får derfor en gjesteopptreden av stjernekokk Kjartan Skjelde, som leder «Camp Kulinaris», som tester ut kokkeferdighetene til 33-åringen.

LUKSUSFELLEN: Programleder Lene Drange i «Luksusfellen» oppdager at en deltager har holdt viktig informasjon skjult for henne. Video: TV3 Vis mer

Og han blir så imponert over det han får servert at han tilbyr Collins fast jobb ved sin egen restaurant, Fish & Cow i Stavanger.

Det ble et vendepunkt for Sandnes-kokken, som takket ja til stillingen i perioden «Luksusfellen» ble spilt inn. Siden har han byttet jobb, men han er evig takknemlig.

- Det var veldig uforventet, jeg fikk beskjed om at det var han som kom med forslaget selv, og ikke «Luksusfellen». Jeg jobbet der i hele fjor, og det ble et springbrett til min nye jobb som er på Garcia Stavanger Øst. Nå har jeg fastlønn og høyere stilling, forteller han stolt.

HEMMELIG TALENT: Silje Sandmæl er best kjent for sin økonomiske sans, men i ungdommen var det helt andre talenter som sto i fokus. En gang i tiden var hun nemlig tagger, noe hun viser hos «En kveld hos Kloppen». Video: TV 2 Vis mer

Det betyr også at tranen i kjøleskapet har fått selskap, og at det ikke lenger er havregryn som havner på middagstallerkenen. I tillegg føler han at han har fått et støtteapparat rundt seg i den ny jobben, som gjør at det ikke lenger føles nødvendig med pils hver dag etter jobb.

- Jeg føler meg mye bedre og tryggere i livet. Det føles for eksempel tryggere å ta tak i ting når de oppstår, som en regning, i stedet for å la den tikke og gå med renter, forteller han.

LES OGSÅ: - Synes det er urettferdig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer