Kristina Cohen og Ed Westwick:

«Gossip Girl»-stjernen slår tilbake mot voldtektsanklager

Ed Westwick avviser påstander om at han skal ha voldtatt en kvinnelig skuespiller.

AVVISER PÅSTANDER: Mandag ble «Gossig Girl»-stjernen anklaget for å ha voldtatt skuespiller Kristina Cohen. Nå slår han hardt tilbake. Foto:NTB Scanpix
AVVISER PÅSTANDER: Mandag ble «Gossig Girl»-stjernen anklaget for å ha voldtatt skuespiller Kristina Cohen. Nå slår han hardt tilbake. Foto:NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Mandag delte den amerikanske skuespillerinnen Kristina Cohen (27) et lengre innlegg på Facebook hvor hun hevder at «Gossip Girl»-stjernen Ed Westwick (30), skal ha voldtatt henne.

Flere utenlandske medier, deriblant Huffington Post, The Sun, Rolling Stone og People har omtalt saken, og nå går Ed hardt ut mot påstandene via sin egen «Twitter»-profil.

«Jeg kjenner ikke denne kvinnen. Jeg har aldri tvunget meg selv på noen, på noen måte. Jeg har heller aldri voldtatt noen», står det skrevet på bildet Ed delte tirsdag.

Kristina påstår at hendelsen fant sted for tre år siden. Den angivelige episoden oppsto ifølge Kristina da hun var middag hos Ed, sammen med 27-åringens kjæreste på den tiden. Kristinas kjæreste var en filmprodusent og nær venn av Ed, skriver hun.

Under middagen skal «Gossip Girl»-stjernen angivelig ha invitert paret til å ha sex med ham. Kristina skal dermed ha forsøkt å dra hjem, men kjæresten overtalte henne til å bli, slik at det ikke skulle bli ukomfortabelt for Ed.

- Jeg sa jeg var trøtt og ville dra for å komme meg ut av situasjonen jeg allerede var ukomfortabel med. Ed foreslo at jeg kunne ta meg en lur på gjesterommet, og kjæresten min sa at vi bare skulle bli i 20 minutter til, hevder hun i innlegget på Facebook.

Ble voldtatt mens hun sov

Dermed skal Kristina ha lagt seg på soverommet, hvor hun til slutt skal ha sovnet. Da hun våknet, skal Ed angivelig ha ligget oppå henne.

- Fingrene hans var allerede på vei inn i meg. Jeg ba ham om å stoppe, men han var sterk. Jeg forsøkte å få ham av meg, men han tok tak i ansiktet og armene mine, ristet meg og sa at han ville ha sex med meg, hevder hun.

Ifølge Kristina skal kjæresten hennes ha lagt skylden på henne, og sagt at hun var med på det.

- Han fortalte meg at jeg ikke kunne fortelle om dette til noen. Da ville Ed sende folk etter meg som kunne ødelegge meg, og ødelegge skuespillerkarrieren min, påstår hun i innlegget.

Videre skriver 27-åringen at hun lenge trodde på truslene. Nå vil hun likevel ta bladet fra munnen fordi hun i dag forstår hvordan «menn i den bransjen utnytter kvinner».

Saken fortsetter under:

HUN BLE VOLDTATT: Den norske skuespilleren Natassia Malthe hevder hun ble voldtatt av Harvey Weinstein i 2008. Hun fortalte dette på en pressekonferanse i New York, sammen med sin advokat Gloria Allred. Video: CNN / Foto: NTB Scanpix. Vis mer Vis mer

- Jeg håper at min historie, og andres historier, bidrar til å bekjempe og synliggjøre det giftige miljøet og maktmisbruket som har blitt skapt av disse monstrene.

Foreløpig er ikke anklagelsene fra skuespillerinnen politianmeldt.

#MeToo

Kristina er imidlertid ikke alene om å dele historier over sosiale medier som hevder at mektige menn har seksuelt misbrukt kvinner.

Forrige måned slo The New York Times' avsløringer om at filmprodusenten Harvey Weinstein (65) skal ha bedrevet sextrakassering mot kvinner gjennom tre tiår, ned som en bombe i Hollywood.

I etterkant har en rekke kjendiskvinner stått fram med sine historier om Weinstein, deriblant Oscar-vinnerne Gwyneth Paltrow (45) og Angelina Jolie (42), og emneknaggen MeToo har blitt flittig brukt hvor flere andre har delt lignende historier.

Store stjerner som Meryl Streep (68) og George Clooney (56) har fordømt Weinstein, og kona hans, Georgina Chapman (41), har bestemt seg for å skilles.

Avsløringen har fått massiv omtale, og det ser heller ikke ut til at alle historier er fortalt.

Forsøkte å stoppe avsløringene

Kort tid etter den store Hollywood-avsløringen skal Harvey ha leid inn privatetterforskere og advokater i et forsøk på å hindre at overgrepsanklagene mot ham ble publisert.

Det skriver The New Yorker.

Allerede høsten 2016 skal Weinstein ha oppsøkt flere av kvinnene, samt tatt for seg journalister for å se hvilke av Harveys ofre som lot til å snakke med pressen, og ha samlet informasjon om dem.

Dette for å hindre offentliggjøring av beskyldningene mot ham.

Det store mediefokuset og de stadige, grove anklagene ser nå ut til å ha blitt for mye for Harvey Weinsteinm og ifølge TMZ og Daily Mail har Weinstein blitt lagt inn på en klinikk for sexavhengige.

FREKKAS: Seth MacFarlane sendte et stikk mot Hollywood-mogul Harvey Weinstein da han var Oscar-vert i 2013. MacFarlanes kommentar insinuerte at det som kvinnelig skuespiller lønnet seg å gi Weinstein inntrykk av at man var tiltrukket av ham. Video: CNN Vis mer

LES OGSÅ: Nytt bilde kan bevise at stjernens «døde» eks er i live

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer