MÅ REISE TIL EUROPA: «Gossip Girl»-stjernen Kelly Rutherford har tapt kampen om omsorgsretten for sine to barn. Her er hun fotografert i New York i oktober, kort tid etter et besøk hos barna og eksmannen i Monaco (t.v), og på innspillingssettet til «Gossip Girl» sammen med Blake Lively i 2012.  Foto: Splash News/ INFphoto/ Corbis
MÅ REISE TIL EUROPA: «Gossip Girl»-stjernen Kelly Rutherford har tapt kampen om omsorgsretten for sine to barn. Her er hun fotografert i New York i oktober, kort tid etter et besøk hos barna og eksmannen i Monaco (t.v), og på innspillingssettet til «Gossip Girl» sammen med Blake Lively i 2012. Foto: Splash News/ INFphoto/ CorbisVis mer

«Gossip Girl»-stjernen mistet foreldreretten til barna

Kelly Rutherford får aldri mer ta med seg Helena og Hermes hjem til USA, av frykt for at hun vil bortføre dem.

SEOGHØR.NO: «Gossip Girl»-skuespiller Kelly Rutherford (46) har kjempet siden 2012 for å få full omsorgsrett for sine to barn, sønnen Hermes (9) og datteren Helena (6).

Kelly skilte seg fra tyskeren Daniel Giersch (41) i 2010, og da hans amerikanske visa utløp, flyttet han tilbake til Monaco med barna.

I 2012 fikk Giersch medhold i at barna skulle bo hos ham av en amerikansk domstol. Kelly har derfor vært nødt til å reise til Europa for å treffe Helena og Hermes.

Får halve feriene

46-åringen har tidligere uttalt at hun aldri kommer til å slutte å kjempe for ungene. Denne uken ble det imidlertid avgjort av en domstol i Monaco at eksmannen hennes har fått full foreldrerett. 

I dommen ble det også fastslått at Rutherford aldri kan ta med seg barna tilbake til USA.

Saken fortsetter under bildet.

MOR OG BARN: Kelly Rutherford fikk lov til å ha med seg barna Helena og Hermes på ferie hjem til USA i sommer. Nå må stjernen dra til Monaco og Frankrike for å treffe barna.  Foto: SipaUSA
MOR OG BARN: Kelly Rutherford fikk lov til å ha med seg barna Helena og Hermes på ferie hjem til USA i sommer. Nå må stjernen dra til Monaco og Frankrike for å treffe barna. Foto: SipaUSA Vis mer

Ifølge Daily Mail må Kelly reise til Monaco eller Frankrike for å tilbringe tid med barna. Hun får tilbringe halve våren, sommeren og jula sammen med Helena og Hermes, men vinteren skal de kun være hos sin far.

TMZ skriver at Kelly Rutherford mistet foreldreretten fordi dommeren fryktet at hun ville bortføre barna til USA og aldri la dem returnere til faren sin i Monaco.

Nektet å levere barna

Dommen falt nemlig etter at skuespilleren nektet å levere barna tilbake til sin far etter en seks ukers sommerferie tidligere i år.

- Ingen stat i dette landet krever at jeg skal sende vekk barna mine. Derfor har jeg besluttet at jeg ikke skal sende barna mine bort fra USA og inn i et fremmed land, sa hun ifølge Page Six. 

Kort tid etter måtte Rutherford likevel sette barna på et fly tilbake til Monaco.

Var gravid under skilsmissen

Kelly var svanger med datteren Helena da hun bestemte seg for å skilles.

- Jeg ønsket ingen penger fra ham. Jeg ønsket heller ikke full foreldrerett. Jeg ville at vi begge skulle ha barna like mye, har hun uttalt til Vanity Fair.

Til bladet fortalte Kelly at hun har besøkt datteren og sønnen i Monaco hver tredje helg, og at hun har reist over 70 ganger frem og tilbake.

- Vi ringes hver eneste dag, men jeg så dem kun i elleve dager fra juni 2014 til juni 2015, sa tobarnsmoren i intervjuet.

LES OGSÅ: - Det er derfor jeg er alene