VELKJENT FJES: Yves Marchesseau hadde rollen som La Boule, mannen som slo på gong-gongen i Fangene på fortet. Søndag døde han, 62 år gammel. Foto: All Over Press
VELKJENT FJES: Yves Marchesseau hadde rollen som La Boule, mannen som slo på gong-gongen i Fangene på fortet. Søndag døde han, 62 år gammel. Foto: All Over Press Vis mer

Gong-gong-mannen fra «Fangene på fortet» er død

Døde søndag etter å ha hatt strupekreft.

Publisert

SEOGHØR.NO: De aller fleste har sett ham på TV, men få vil dra kjensel på navnet Yves Marchesseau.

NESTEN 20 ÅR: Marchesseau jobbet på Fort Boyard fra 1994 til 2013. Her i Norge var Jenny Skavlan programleder de siste sesongene. Foto: TV3
NESTEN 20 ÅR: Marchesseau jobbet på Fort Boyard fra 1994 til 2013. Her i Norge var Jenny Skavlan programleder de siste sesongene. Foto: TV3 Vis mer

Siden 1994 jobbet han som fangevokter i TV3-programmet «Fangene på fortet», og under navnet «La Boule» har de fleste sett ham slå på gong-gongen på Fort Boyard.

Søndag døde Marchesseau, 62 år gammel. Det melder den franske avisen Le Monde.

Den kjente TV-personligheten døde etter å ha hatt strupekreft. På grunn av sykdommen ble franskmannen tvunget til å trekke seg fra «Fangene på fortet» for omkring ett år siden.

Datteren til Marchesseau forteller til avisen at jobben på Fort Boyard gjorde livet til faren bra, etter lang tid med mobbing.

- For min far var rollen som fangevokter en revansje i livet hans. Han var skallet som barn på grunn av sykdom. De andre barna mobbet og slo ham, og han var veldig ulykkelig. Men hans spesielle utseende ga han også rollen som La Boule, og det ga ham heldigvis 20 lykkelige år, sier datteren til avisen.

Marchesseau var fast på «Fangene på fortet», og var med det personen som slo på gong-gongen i samtlige produksjoner, uavhengig av hvilket land serien gikk på TV i.

LES OGSÅ: Ble skadet i Fangene på fortet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer