Godvær uten effekt

Nordmenn stoler ikke på norsk sommer, viser en fersk undersøkelse. Utlandet lokker uansett sol eller regn.

HIT VIL VI: Selv om det er sol hjemme i Norge, har vi mest lyst til å reise utenlands, som hit til Mallorca, viser en ny undersøkelse. Foto: Thomas Lillehagen Røyert
HIT VIL VI: Selv om det er sol hjemme i Norge, har vi mest lyst til å reise utenlands, som hit til Mallorca, viser en ny undersøkelse. Foto: Thomas Lillehagen Røyert Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange år siden vi hadde en like fin norsk sommer som i år, spesielt i Sør-Norge. Så da blir det vel Norgesferie for alle pengene neste år..?Ikke i følge en undersøkelse gjennomført av reiseoperatøren Star Tour i slutten av juli.


Bare 11,5 prosent av de spurte svarte at det gode sommerværet fører til at de vil velge Norgesferie neste år.


Selv om solen skinner, vil 60,1 prosent av de spurte likevel reise bort. Tallet er selvsagt langt høyere om regnet høljer ned - hele 90,3 prosent ønsker seg bort da.


- Undersøkelsen stemmer godt overens med det bildet vi har. Godværet til tross, flyene har gått rekordfulle sørover i juli, forteller Jørn Kristiansen, daglig leder i Star Tour. Han legger heller ikke skjul på at lavtrykk på værkartet gir høytrykk hos reisearrangørene.


- Mange søker sol og varme når de reiser. På den annen side vet vi at nordmenn i stadig økende grad reiser ut av landet for å oppleve noe nytt, få andre impulser – rett og slett gjøre og se noe annet i ferien. Ferie er like mye opplevelser som sol og varme for stadig flere, noe denne undersøkelsen ser ut til å bekrefte, fortsetter Kristiansen.

Kvinner mer værsjuke enn menn


Hele 93 prosent av kvinnene i undersøkelsen svarte at de får reiselyst av dårlig vær. Til sammenligning var svarprosenten for menn 84. Men kvinner får også mer reiselyst enn menn av godt vær, ser vi av undersøkelsen. Hele 63,6 prosent av kvinnene svarte at de får reiselyst selv om sola skinner, mens bare 52,8 prosent av mennene svarte det samme.

Minst viktig er været for dem som er bosatt på Østlandet. Fra Oslo-området svarte bare32,5 prosent at været er viktigste grunn til å legge ferien utenlands. I motsatt ende er Nordland der hele 63 prosent oppgir været som viktigste grunn til å reise utenlands.

Til utlandet selv om sola skinner i Norge


Hele 62,7 prosent av de spurte svarte at godt sommervær her hjemme ikke fører til at de velger norgesferie neste år, mens 25,7 prosent svarte at de ikke vet. Mest sikre på at det blir utenlandsferie også neste år er folk bosatt i Rogaland, Trøndelag og Nordland.

- Kanskje ikke så uventet med tanke på den hittil labre sommeren i Midt- og Nord-Norge, kommenterer Kristiansen.

Til sammenligning lar sørlendingene og vestfoldingene seg forføre av det fine sommerværet. Her svarte henholdsvis 17 og 13,6 prosent at finværet gjør at de velger norgesferie neste år. Til sammenligning er landsgjennomsnittet 11,5 prosent.

I sommer vil totalt 630 000 nordmenn reise på charterferie, viser beregninger foretatt av Star Tour. Av disse reiser 200 000 med Star Tour.

Kort om undersøkelsen
- Nettundersøkelse gjennomført uke 30, 2006
- Respondenter 1439
- 69 prosent kvinner
- 31 prosent menn


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer