- Godt han er blitt så frisk og positiv

Petter Solbergs sønn veide bare 870 gram da han ble født tre måneder for tidlig.

SEOGHØR.NO: Petter Solberg (39) har byttet ut rallysirkuset med en karrière i rallycross. Nå har verdensmesteren fra 2003 gått ned seks kilo og satser alt på å bli førstemann til vinne VM-gull i to forskjellige motorsportgrener.

Privat lever Petter et hektisk liv sammen med kona Pernilla (41) og sønnen Oliver (12) i en herregård fra 1840 like utenfor Torsby i Sverige – 800 meter fra norskegrensa.

Se video med Petter Solberg og sønnen Oliver i videovinduet over.

Hemmelig kjæreste
Oliver ble født tre måneder for tidlig, og veide bare 870 gram. Det har ført til flere utfordringer opp gjennom årene for familien Solberg, men nå står alt bare bra til med dem alle tre.

I SALG: Petter Solberg er en av kjendisene du kan lese om i Se og Hør Weekend.
I SALG: Petter Solberg er en av kjendisene du kan lese om i Se og Hør Weekend. Vis mer

– Han var ikke store karen da han ble født. Tiden har gått fort, og det er jo fantastisk at han er vokst opp og blitt skikkelig frisk, og en så positiv gutt. Han elsker ishockey og bilkjøring. Og jenter da, sier Petter Solberg, som i disse dager også er å se i «Det sterkeste kjønn» på TV 2.

– Jenter også, Oliver …?

- Ja! Jeg fikk meg kjæreste 22. juni i fjor. Men hvem det er, det får du ikke vite! forteller den unge storsjarmøren hemmelighetsfullt.

Selvlært
Den blide 12-åringen fikk, og kjørte, sin første bil – en boble – da han var fem år gammel. Bilen ga han etter hvert bort som en gave til sin kusine.

Gjennom oppveksten har han terpet og terpet bak rattet. Nå er han blant de tre beste «Crosskart»-førerne i Skandinavia i sitt alderstrinn.

– Du har kanskje lært en del av pappa?

– Nei, jeg har lært meg det meste selv, mener Oliver, som ikke føler han har så mye å strekke seg etter…

– Jeg er bedre å kjøre enn pappa. Det har jeg vært siden jeg ble født, sier han med et smil.

Ikke redd
Ifølge Petter har sønnen et stort poeng. Selv har han nemlig aldri presset Oliver til noe han ikke har lyst til selv.

– Det er faktisk sant det han sier. Det er bare å glemme å si noe til barn for at de skal lære. Det beste er at de finner ut av ting selv. Jeg har prøvd å hjelpe, men det er bare ikke vits, sier Petter.

– Er du redd for ham når han kjører?

– Nei, jeg vet selv hvordan det er å kjøre, og at han sitter trygt og at han har på seg reglementert sikkerhetsutstyr som brannsikker dress, hjelm og slikt. Så får vi se hva som skjer i framtida. Kanskje blir det ballettdansing på deg, Oliver? Spør den erfarne idrettsstjernen spøkefullt.

Hele intervjuet med Petter Solberg kan du du lese i Se og Hør Weekend, som du kan laste ned på iPad her.

LES OGSÅ: - Ikke ille å ha prinsen som kartleser