- Godt det endelig har kommet ut

Norske fotballstjerner slår ring om Claus Lundekvam etter narkotika-innrømmelsene.

INNRØMMET MISBRUK: Den tidligere landslagsspilleren i fotball, Claus Lundekvam, fortalte i går på TV 2 at han i lang tid har slitt med misbruk av kokain og alkohol. Foto: SCANPIX
INNRØMMET MISBRUK: Den tidligere landslagsspilleren i fotball, Claus Lundekvam, fortalte i går på TV 2 at han i lang tid har slitt med misbruk av kokain og alkohol. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO:  Den tidligere landslagsspilleren og fotballproffen Claus Lundekvam (37) vakte i går oppsikt da han snakket ut om sitt misbruk av alkohol og kokain. Problemen ble etter hvert så store at han 17. mai i år la seg frivillig inn på klinikken til den tidligere engelske landslagsspilleren Tony Adams, for å få bukt med dem.

- Jeg var skakkjørt og jeg var i et svart hull ganske lenge, der jeg ikke så noen annen utvei. Jeg booket fly til Rio de Janeiro, og jeg følte at hele verden var etter meg. Jeg ville vekk. Jeg ville rømme. Jeg ville ødelegge meg selv, sier han til TV 2.

Etter at Lundekvam fortalte om misbruket, som blant annet har ført til at han har blitt dømt for promillekjøring i England og i mars ble arrestert for å være i besittelse av narkotika har han fått støtte fra flere profilerte norske fotballspillere.

- Det har vært tøft å se en god venn og kollega som Claus havne i sånn trøbbel. Samtidig synes jeg det var greit å se ham stå fram på TV slik han gjorde, sier tidligere landslagskeeper Myhre til VG.

Brannspiller og tidligere proff i Leeds, Eirik Bakke, roser Lundekvam for å ha snakket ut om misbruket.

- Jeg synes det er godt at det endelig har kommet ut og at Claus tok initiativet selv.

Bakke har selv opplevet å bli dømt for promillekjøring i England i 2003.

- Det ble en tankevekker for meg også. Jeg tok tak i det selv. Men det beviser bare at livet som proffspiller ikke er noen dans på roser, sier han til VG.

Stig Johansen - som har spilt med Lundekvam i Southampton - hevder mange spillere kan få en nedtur når de legger opp.

- Da er det ingen der som klapper deg på skuldra. Ingen til å ta vare på deg lenger. Har du ikke begge beina på jorda er det fort gjort å føle seg udødelig når du er på topp, sier han til VG.


Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Jeg ble svindlet og dopetVi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer