NÅ OG DA: Til høsten er Ingeborg Sundrehagen Raustøl aktuell i rollen som Buddy Hollys kjæreste Maria Elena i musikalen om musikerlegenden. Til høyre er hun avbildet i rollen som May Halvorsen i «Hotel Cæsar».  Foto: TV 2
NÅ OG DA: Til høsten er Ingeborg Sundrehagen Raustøl aktuell i rollen som Buddy Hollys kjæreste Maria Elena i musikalen om musikerlegenden. Til høyre er hun avbildet i rollen som May Halvorsen i «Hotel Cæsar». Foto: TV 2 Vis mer

- Godt å få en pause fra det livet

Men Buddy Holly-aktuelle Ingeborg Sundrehagen Raustøl får fortsatt henvendelser fra Cæsar-fans.

SEHER.NO:  Mandag denne uken ble det kjent at tidligere «Hotel Cæsar»-stjerne Ingeborg Sundrehagen Raustøl (30) har fått rollen som Buddy Hollys (Heine Totland) kjæreste, Maria Elena, i den norske oppsetningen av musikalen, som har premiere på Folketeateret 22. september.

Så langt har det vært hele 600 søkere på de 16 ulike rollene i musikalen, og Ingeborg, som går sisteåret på Teaterhøgskolen, ble plukket ut etter at 70 personer hadde vært inne på audition til rollen som Maria Elena.

Seher.no tok en prat med skuespillerinnen i det hun holdt på med forberedelsene til siste eksamensforestilling på skolen. Og 30-åringen innrømmer at hun ble svært overrasket over at hun fikk musikal-rollen.

- Jeg har ikke akkurat hatt mye audition-trening mens jeg har gått på skolen, så jeg tenkte jaja, da får jeg hvertfall øve meg på det da. Så det var mitt fokus egentlig, at jeg skulle øve meg på å gå på audition. Så jeg ble kjempeoverrasket over at jeg fikk jobben. Men det er klart at det var
kjempegøy! Og det er deilig å vite at høsten er satt, sier hun til Seher.no.

Det er fem år siden Ingeborg var i rampelyset sist. Den gang i rollen som søte og snille May Halvorsen i «Hotel Cæsar». Og skuespillerinnen avslører at hun er veldig spent på «comebacket».

- Det er jeg veldig spent på. Jeg har gått fire år på skole og synes det var veldig deilig å kunne holde på for meg selv uten at noen andre skulle mene noe om det. Det har vært godt å få en pause fra det livet som var da. Jeg har jobbet og jobbet og lært vanvittig mye, så jeg er veldig spent på hvordan det blir å komme ut og begynne å jobbe igjen, forteller hun.

Selv om det har gått flere år siden hun spilte i «Hotel Cæsar», huskes hun fortsatt for sin tv-opptreden, og får ofte henvendelser fra fans. Særlig siden gamle episoder nå sendes i reprise på TV 2.
  
- Serien har gått i reprise på dagtid og det merker jeg jo litt. Det er noen flere som hilser og sånn, men folk er veldig høflige. Det er jo fem år siden jeg sluttet der og jeg hadde heldigvis en snill rolle, så det er ingen som har behov for å «ta meg på noe», sier hun, og forteller at det hender folk gjenkjenner henne uten å vite helt hvor de har henne fra.

 - Vi var nylig på klassetur til Berlin, og på grunn av askeskyen måtte vi ta buss hjem, og da
havnet vi på en buss full av pensjonister. Der var det da et par som synes de
hadde sett meg før, så da måtte jeg hjelpe litt til med hukommelsen. Men det er bare
hyggelig.

Ifølge Ingeborg har hun ikke fått tilbud om å komme tilbake til «Cæsar», og forteller at dersom hun hadde gjort det, så hadde hun takket nei.

 - Da hadde jeg sagt nei. Det hadde blitt litt rart å gå fire år på skole for så å gå rett tilbake til «Cæsar» igjen. Nå vil jeg utforske andre ting, sier hun. 

Skuespillerinnen avslører også at hun har vært litt bekymret for det såkalte «Cæsar»-stempelet.

- Jeg har tenkt mye på det, men på et eller annet tidspunkt må jeg bare bestemme meg for at det vil jeg ikke forholde meg til. Det jeg jobbet med da var veldig bra på det tidspunket i livet mitt og jeg lærte masse av det. Og det var da jeg bestemte meg for å satse 100 prosent på skuespilleryrket, så jeg er veldig glad for den tiden. Men jeg tror at etter å ha gått på skole, så vil jeg bevise at jeg har kommet meg et stykke lenger enn der jeg var, sier hun.

Med fortiden lagt på hylla, ser skuespillerinnen nå frem til å bli ferdig med skolen og ta fatt på musikal-rollen.

Hva som skal skje etter det, har hun så langt ikke tenkt så mye på. 

-  Sånn som det er i skuespiller-Norge i dag er hver eneste jobb en drømmejobb. Men jeg har jo en egen frigruppe som jeg har startet med noen venner, og vi er i gang med to veldig spennende prosjekter. Men bortsett fra det vet jeg ikke helt hva som vil skje etter Buddy-rollen. Jeg vil gjerne gjøre scene, mer musikal, film og tv. Det er viktig å bryne seg på forskjellige ting for å fortsette å utvikle seg som skuespiller, sier hun, og innrømmer samtidig at det blir godt å ha fire skoleår overstått.

- Ja, for jeg tror aldri jeg har jobbet så mye som jeg har gjort mens jeg har gått på den skolen. Det å komme ut blir en befrielse på mange måter. Å ha mer tid til rådighet som kan brukes på familie og venner, som ikke akkurat har fått så stor del av meg de siste årene. Og så slipper jeg å ha studielån, for eksempel, og det må jeg innrømme at blir veldig deilig. Så det er mye å glede seg til!

«The Buddy Holly Musical» har premiere på Folketeateret 22. september!

Bli fan av Seher.no på Facebook her!   

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Det blir litt romantikk