- God venn av meg, dårlig venn av klima

Full klimakrangel mellom Gunhild Stordalen og finanskompis Øystein Stray Spetalen.

ENGASJERT: Gunhild Stordalen brenner for fokus på klimaspørsmålet. Her fra åpningen av Clarion Hotel Arlanda i Stockholm i november i fjor. Foto: Stella Pictures
ENGASJERT: Gunhild Stordalen brenner for fokus på klimaspørsmålet. Her fra åpningen av Clarion Hotel Arlanda i Stockholm i november i fjor. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: I tillegg til å være kona til hotellkongen Petter Stordalen (50) er lege-utdannede Gunhild Stordalen (34) kjent for å være opptatt og engasjert i klimadebatten.

I en kronikk i Dagbladet lørdag langer hun ut mot finansmilliardær Øystein Stray Spetalen (50), som hun mener videreformidler feilaktige påstander i fredagens Finansavisen, basert på en artikkel som sto på trykk i britiske «Mail on Sunday» i høst.

Der fremgår det nemlig at temperaturen på jorden de siste 16 årene ikke skal ha steget - stikk i strid med hva man de siste årene har lest skrekkartikler om i forbindelse med global oppvarming.

«Så på jordet var artikkelen at Met Office (Storbritannias meterologiske institutt, journ.anm.) allerede dagen etter avviste påstandene på sine hjemmesider. De gjorde det helt klart at det er helt feilaktig at temperaturen på jorden ikke har steget på 16 år. Motsvaret ligger fremdeles på deres hjemmesider. Ta en titt», skriver hun i kronikken.

- Øystein er en god venn av meg, men en dårlig venn av klimaet. Jeg har lenge håpet at hans innstilling til klimaspørsmålet utelukkende har vært for å provosere når han kjeder seg som mest i middagsselskaper, men i gårsdagens utgave av Finansavisen virker det som han har forlatt middagsbordet og inntatt baren, sier Gunhild Stordalen til Dagbladet i etterkant.

Hun blir backet opp av ektemannen, som samtidig poengterer at det ikke er noen sure miner mellom ekteparet og finansvennen.

- Jeg er superstolt av Gunhild, kronikken beviser for meg at Øystein har mer peiling på aksjer enn global oppvarming. Sånn jeg kjenner Øystein er han fortsatt en av våre beste venner også etter denne kronikken, sier han til avisen.

Spetalen selv, som er fast inventar på Stordalens eksklusive fester, forteller til Dagbladet at han ikke stiller spørsmål for å provosere, men for å tilegne seg kunnskap:

- Min naturvitenskaplige bakgrunn gjør at jeg vet at det kan koste meg dyrt å være skråsikker på det ene eller det andre innen vitenskapen. Enhver som stiller spørsmål rundt klimadiagnosen skal bli latterliggjort. Jeg stiller bare spørsmål. Den som står alene har rett, sa Ibsen.

Gunhild Stordalen er i tillegg til å være lege, daglig leder i klimastiftelsen GreeNudge som, ifølge Wikipedia, blant annet jobber for økt bruk av adferdsøkonomiske og psykologiske virkemidler for å kutte klimagassutslipp.LES OGSÅ: Gunhild Stordalen ble frastøtt av Petters penger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer