Glitrende drømmekjoler

De er unike og glitrer av ekte krystaller - kjolene i "Skal vi danse?" er rene kunstverkene.

VAKKER: - Tone er så fresh og vakker, at det ikke er nødvendig å gjøre henne mer sexy, sier kostymeansvarlig for "Skal vi danse?". I kveld blir det kort rød kjole med frynser. Foto: Paul Weaver/TV 2
VAKKER: - Tone er så fresh og vakker, at det ikke er nødvendig å gjøre henne mer sexy, sier kostymeansvarlig for "Skal vi danse?". I kveld blir det kort rød kjole med frynser. Foto: Paul Weaver/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Hver fredag kveld ser vi Tone Damli Aaberge, Susann Goksør, Elisabeth Andreassen og de andre danserne svinge seg i de lekreste og mest glitrende kreasjoner i TV2s "Skal vi danse".

Og du må ikke tro at disse kjolene er hentet fram fra TV2s kostyme-lager. Dette er eksklusive saker som kostymeansvarlig for programmet, Hanne Lein, regelmessig drar til London for å skaffe. Der handler hun og leier antrekk blant annet hos anerkjente Chrisanne, en av verdens største leverandører av danseantrekk. Kjolene herfra er smykket med ekte Swarovski-krystaller.

- Når jeg setter sammen antrekk prøver jeg å tenke helhet. Det skal se visuelt bra ut med alle deltagerne. Derfor prøver vi å unngå tre røde kjoler i ett program for eksempel, sier Hanne til seher.no

Hanne forteller at deltagerne synes det er gøy å gå inn i den spesielle verdenen dansestilen er. Det er en veldig spesiell stil - og det blir litt som å kle seg ut.

LES MER: Tone benekter danseromanse

- Alle ønsker jo å se bra ut, men ingen kan få yndlingskjolen sin hver gang, så vi prøver å være rettferdig slik at alle kan få være prinsessen en gang i blant.

Hun tar hensyn til dansernes utseende og stil når hun plukker ut kjoler.

- Tone Damli Aaberge for eksempel er så ung, fresh og vakker at det ikke er nødvendig å gjøre henne mer sexy ved å bruke todelte antrekk og vise masse hud.

- Forrige sesong så vi at danserne etter hvert ble tryggere på seg selv og dansestilen, og torde å vise mer hud, sier Hanne.

LES MER: Erik Newth tar piller hver morgen

Leken og sexy
I kveld er det jive og tango som står på programmet. Tone skal danse jive - en leken og morsom dans med høyt tempo. Hun skal ha en kort rød halterneck latinkjole med frynser og broderier i sølv med ekte Swarovski-krystaller, forteller Hanne, som opprinnelig er klesdesigner.

Hun jobber sammen med danserne tett opp mot direktesendingen med prøving og tilpassing. Ofte er ikke antrekkene bestemt før torsdag kveld eller fredag morgen.

- Tango er en dans med lidenskap og dramatikk - og kjolene gjenspeiler det samme. I "Skal vi danse" brukes både lange og halvlange kjoler til tango. Ingrid Beate som danser med Steffen Tangstad skal ha på seg en lang sort og rød dramatisk kjole med hals fra Chrisanne i London, Gyda som danser med Ingar Helge Gimle har korsett og sidt blomsterskjørt mens Jeanette Roede kjører en mer "aggresiv og flott tangokjole" fra Chrisanne, sier presseansvarlig Unn-Grethe Berge i TV2.

Kveldens danser
Eirik og Therese danser tango til ”Hey sexy lady” fra Shaggy
Tone og Tom-Erik danser jive til ”Do you love me” fra The Contours
Steffen og Ingrid Beate danser tango til ”Buena sera” fra Louis Prima
Elisabeth og Mats danser tango til ”Promises” fra India.Arie
Trude og Tom-Arild danser jive til ”Karma Chameleon” til Culture Club
Jeanette og Jan-Eric danser tango til ”Maneater” fra Nelly Furtado
Kristian og Alexandra danser jive til ”Wake me up before you go go” fra Wham
Ingar Helge og Gyda danser tango til ”Lost in the tango” fra Jørn Hoel
Susann og Asmund danser jive til ”Saturday night’s alright for fighting” fra Elton John

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer