Prinsesse Madeleine:

Glimrer med sitt fravær

Prinsesse Madeleine skal feire jul med kongefamilien, men mangler ett sted.

ENDELIG HJEMME: Prinsesse Madeleine var i hjemlandet i sommer - nå skal hun også feire jul i Sverige. Foto: Spa / Dana Press/ NTB
ENDELIG HJEMME: Prinsesse Madeleine var i hjemlandet i sommer - nå skal hun også feire jul i Sverige. Foto: Spa / Dana Press/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av desember ble det kjent at prinsesse Madeleine (39) og familien, som til vanlig er bosatt i Florida i USA, kommer til Sverige for å feire jul med den svenske kongefamilien.

- Kongefamilien feirer julehøytida privat. Men prinsesse Madeleine og familien har tenkt å komme hjem og feire jul med familien, og hun gleder seg veldig, sa hoffets informasjonssjef Margareta Thorgren da gladnyheten ble offentliggjort.

Det er liten tvil om at det svenske folket liker aller best at kongeparets yngste datter tilbringer tid på svensk jord, noe som hun ikke har gjort så altfor mye av de siste åra - spesielt på grunn av coronapandemien.

Avslører

Nå kan svenske Hänt også avsløre en annen tradisjon «Madde» har gått glipp av dette året. I likhet med den norske kongefamilien sender også den svenske «Året med kungafamiljen», hvor seerne får et innblikk i de kongeliges oppdrag gjennom det snart tilbakelagte året.

Ifølge det svenske nettstedet glimrer imidlertid Madeleine med sitt fravær i år.

KONGE PÅ HUMOR: Kong Harald erter Sonja, og mener stasjonen «Troll» er oppkalt etter henne. Video: NRK / Året med Kongefamilien Vis mer

- Når det gjelder SVTs kongeprogram er dette også påvirket av pandemien, og prinsesse Madeleine og familien lever og bor i USA. De offisielle oppdragene har derfor naturligvis vært færre, sier informasjonssjef Margareta Thorgren, og fortsetter:

- Det er kongefamiliens offisielle oppdrag som SVT først og fremst viser.

Derfor er det kanskje ikke så rart at prinsesse Madeleine ikke medvirker dette året.

Måtte droppe feiringen

Prinsessa og familien pleier vanligvis å feire jul sammen med hennes familie i hjemlandet, men i fjor ble det ikke slik. På grunn av coronapandemien ble de værende i USA og feiret jula der i fjor.

39-åringen har de seinere åra fått enorm kritikk etter at hun gjentatte ganger ikke har vært til stede under kongelige begivenheter. Flere mener også at hun ikke representerer kongehuset i tilstrekkelig grad.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sier svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer

Da hun var i Sverige i sommer ble hun likevel tatt imot med åpne armer av det svenske folk, og det var flere som syntes det var trist da hun reiste av gårde til USA igjen, etter nesten tre måneder.

Prinsesse Madeleine har ikke vært i Sverige siden i sommer.

LES OGSÅ: Stina Bakken: Pynter til jul for 60 000 kroner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer