SEIER'N ER MIN: Glenn Lyse fikk fredag vite at han er årets idol. Foto: SCANPIX
SEIER'N ER MIN: Glenn Lyse fikk fredag vite at han er årets idol. Foto: SCANPIXVis mer

Glenn ville trekke seg

Idol-vinneren var redd for å lage et "freakshow" da han meldte seg på Idol.

LES OGSÅ: Fikk støtte av Idol-Kurt
LES OGSÅ: 3 millioner Idol-stemmer
LES OGSÅ: Josteins dom før finalen
LES OGSÅ: - Friske og jevngode
LES OGSÅ: Sko-flørt fra Bjørn Johan
LES OGSÅ: - Håper jeg ikke blir kjendis
LES OGSÅ: - Dette har jeg jobbet for hele livet

SEHER.NO: - Jeg var så nervøs før jeg gikk på scenen, jeg visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg hadde lyst til å trekke meg. Men da jeg kom ut og så folk koste seg, så renner det bare av deg.

Dette fortalte Idol-vinner Glenn Lyse til Senkveld på TV 2 fredag, like etter at han hadde underholdt 7.500 mennesker og tusenvis av tv-seere i og fra Oslo Spektrum.

- Nå skal jeg feire med venner og deltagere og familie, skal slappe av, ta noen pils, snakke og være sosial, sa Lyse til programlederne, Harald Rønneberg og Thomas Numme.

Men noe natterangel blir det ikke på Stavanger-gutten som ble vekket 06-07 av telefonen fredag morgen.

- Det blir slitsomt i morgen, jeg trodde jeg skulle få sove til 13-14. Men plateselskapet sa jeg måtte opp 09. That's the game, så en må bare kjøre på.

Lyse sier at han ikke meldte seg på Idol selv fordi han var redd for at det skulle bli et "freakshow" med 35-åringer.

- Jeg skal faen meg ikke stille opp på de greiene der, sa Lyse til samboeren sin da hun plutselig hadde meldt ham på konkurransen.

Men han ombestemte seg etter hvert, og ser nå frem til å spille inn vinneralbumet.

- Jeg har skrevet sanger i mange, mange år, jeg har mange sanger liggende. Jeg håper plateselskapet hører på dem. Jeg har mange ideer, jeg tror det er noe å ta av der, fortalte han.

Hvordan ser du for deg neste år? spurte Senkveld-sjefene:

- Jeg tror det blir knallhard jobbing, men veldig gøy. Jeg gleder meg kjempemasse, gleder meg til å reise rundt og møte folk som har stemt på deg - og å spille uten at dommerne sier noe!

- Jeg er 17 år og singel!

Slik forklarte sølvmedaljeinnehaver Bjørn Johan Muri hvorfor han ikke er bitter for å ikke har vunnet.

Han entret Senkveld-studio iført en supporterskjorte for Glenn, og sa at han absolutt ikke hadde trodd han ville vinne uansett.

Muri fikk spørsmål om det egentlig var best å havne på andreplass, med tanke på at flere tidligere idoler har gjort suksess etter sølvmedaljen.

- Det går ikke an i å spekulere i om andreplass er bedre enn første, det kommer an på hva du gjør ut av deg selv. Jeg er klar for å fortsette med musikk, sa han i Senkveld.

Slik var Idol-finalen: