Nyttårsforsett:

- Glemt alt før klokka slår tolv

Kjendisene avslører målene de har satt seg for 2020.

NYTTÅRSFORSETT: Kjendiser som Jakob Schøyen Andersen (29), Synnøve Skarbø (49), Kristin Gjelsvik (33) og Jon Almaas (52) forteller om hvilke mål de har for 2020. Hvis de har noen. Foto: Andreas Fadum, Tor Lindseth, Morten Eik / Se og Hør
NYTTÅRSFORSETT: Kjendiser som Jakob Schøyen Andersen (29), Synnøve Skarbø (49), Kristin Gjelsvik (33) og Jon Almaas (52) forteller om hvilke mål de har for 2020. Hvis de har noen. Foto: Andreas Fadum, Tor Lindseth, Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert

De fleste av oss har minst én gang i livet laget en liste, eller i alle fall tenkt tanken på, å sette noen mål for det nye året.

De såkalte nyttårsforsettene føles som en rimelig god idé idet man skriver dem ned, men ofte hakket verre å faktisk få til.

Flere norske kjendiser har, i likhet med oss andre, også satt seg noen mål for det kommende året. Dagbladet har snakket med et knippe av dem.

DEILIG TILBAKEBLIKK: Kine og Jonas kårer sine favoritt-øyeblikk fra TV i 2019. Video: Viafree/Dplay/TV Sumo/Rød Løper Vis mer

Blant dem som erkjenner at nyttårsforsetter er vanskelig å holde, finner vi artist og tv-profil Atle Pettersen (30). Overfor Dagbladet forteller 30-åringen at han egentlig har lagt hele greia på is. Dessuten irriterer han seg over et typisk fortsett mange gjerne har på nyåret.

- Jeg hater januar, for da skal alle begynne å trene! Det er absolutt bra, bortsett fra at treningssentrene er overfylt. Det pleier riktignok bare å vare i tre uker, så roer det seg, humrer han.

Blanke ark

Influenser og tv-profil Kristin Gjelsvik (33) er blant dem Pettersen «retter pekefingeren mot».

- Jeg er en av dem som kan finne på å tenke at jeg skal trene 17 ganger i uka. Det er det teiteste i verden, og gjerne noe jeg ikke klarer å gjennomføre, sier hun spøkefullt, og fortsetter:

UVENTET: Kristin Gjelsvik og Dennis Poppe Thorsen får hakeslepp når de åpner et brev i den nye TV3-serien «Kjendismødre». Video: TV3 / Thea Hope. Reporter: Kine Falch Vis mer

- I stedet for krav om trening, bedre kosthold og liknende, setter jeg noen mål for enten meg selv eller familien. Jeg elsker at jeg kan starte med blanke ark fra nyttår.

I april ble Gjelsvik mamma for første gang, sammen med Dennis Poppe (28), da de fikk sønnen Falk. Nå ønsker førstnevnte at hun skal bli flinkere til å prioritere familien, ettersom hun, på grunn av jobben, ikke har tatt ut all mammapermisjonen.

- Jeg trives veldig godt med å jobbe, altså, men vil gjerne være enda mer til stede for familien. Det er mitt mål for 2020.

FAMILIELIV: Kristin Gjelsvik har satt seg noen mål for det kommende året. Ett av de er å prioritere tid med familien. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
FAMILIELIV: Kristin Gjelsvik har satt seg noen mål for det kommende året. Ett av de er å prioritere tid med familien. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

- Mange håp

«Jul i Blodfjell»-stjernen Kevin Vågenes (33) har i motsetning til Gjelsvik ikke særlig mange mål for det kommende året, men forteller at det gjerne dukker opp noe i hodet hans på nyttårsaften.

- Jeg håper at dette blir året hvor jeg for eksempel klarer å få inn en skikkelig god treningsrutine og sånne ting, sier han, og fortsetter:

- Men det skjer jo ikke.

Ifølge Vågenes nøyer han seg derfor med å holde ting ved like, og at det får være godt nok.

- Jeg blir nok aldri hulken, dessverre, sier han.

«Godtemoms»

Vågenes' tv-kollega Jon Øigarden (48) vil også leve en sunnere livsstil, og vil gjerne spise mindre sukker det kommende året. Han er nemlig sykt glad i sjokolade og is, og «spiser altfor mye» av det.

- Jeg har ikke hatt forsett på mange år, og det har jeg følt litt på i det siste. Jeg vet hva det kreves av meg, og har derfor ikke gått for det ved nyttår. Men kanskje jeg skal gjøre det nå, sier han.

Øigarden leker altså med tanken om å kutte sukkermengden. Men:

- Hvis jeg spiser sykt mye sukker rett før nyttår, så vet jeg at det ikke kommer til å skje. Og det gjør man jo gjerne i julen ...

FORTELLER SANNHETEN: Tobias Santelmann gjester ukens «Senkveld med Helene og Stian», og der forteller han blant annet om den store snakkisen etter NRK-serien «Exit». Video: TV 2 / NRK / Rød Løper Vis mer

- Livet er for kort

«Ex on the beach»-profilen Melina Johnsen (23) kan i likhet med Øigarden tenke seg å kutte ned på usunne vaner.

I 2020 ønsker hun å drikke mindre alkohol.

- Jeg må lære meg å takke nei, så klarer jeg det nok, sier hun.

TV-profil Synnøve Skarbø (49) innrømmer at hun har satt seg nyttårsforsett hvert år i over 30 år. Nå har hun riktignok gitt opp.

- For noen år siden tenkte jeg: «Hvorfor holder jeg på med dette her? Det er bare tull». Nå har jeg blitt helt anti, for jeg vet at det varer i cirka to uker. Livet er for kort, sier hun.

God helse

Tidligere «Idol»-vinner Jorun Stiansen (35) har også kastet nyttårsforsettene på dør. Nå er Stiansen glad til så lenge helsen er god.

- Mamma har Parkinson - så at hun og familien min er friske, og at jeg kan fortsette å ha en jobb jeg elsker, er det jeg fokuserer på nå, sier hun.

RUNDLURT: Wanda Mashadi blir helt satt ut når Jorun Stiansen lurer henne til å tro hvem som er Joruns biologiske far... Lyd/video: P4. Vis mer

Programleder og tidligere «Nytt på nytt»-konge Jon Almaas (52) har planer om «å gønne på i samme spor» som tidligere. Han er fornøyd med livet som det er, og har ikke behov for å endre på noen ting.

- Men jeg prøver å bli litt flinkere til å sitte mindre på datamaskinen, og gjøre litt mer - være litt mer på hugget, sier han.

«Ja-menneske»

En som derimot har planer om å gjøre endringer er «Side om Side»-skuespiller Vidar Magnussen (42). 42-åringen forteller at han har tenkt til å bli et «ja-menneske», og påstår at han skal si ja til alt det kommende året.

- Jeg skal prøve å la det bli et positivt år, sier han.

Magnussen påpeker riktignok at han ikke har hatt noe dårlig år, men at han har sagt nei til ganske mye.

- Det vil jeg snu litt på, forteller han.

HILSEN TIL BARNA; Denne rørende julehilsenen lagde prins Harry til barn som har mistet foreldre i militærtjeneste. Video: Scotty’s Little Soldiers Vis mer

Jakob Schøyen Andersen (29) ser tilsynelatende ut til å være verken en forkjemper eller motstander av nyttårsforsetter. Og hvis han først har noen mål, er det aldri realistisk.

- Vi tar kanskje en runde med gjengen på nyttårsaften, men det har vi glemt igjen før klokka slår tolv, sier han.

Tenker på planeten

En som derimot, i motsetning til flere av de ovennevnte, kan se ut til å virkelig ha tenkt gjennom det kommende året, er tv- og radio-profil Line Elvsåshagen (29).

- Jeg prøver alltid å bli et bedre menneske, men det er jo ikke så lett. Kanskje jeg skal bli enda flinkere til å ta valg som er gode for meg og mine, og planeten.

Elvsåshagen innrømmer at det tidligere bare var henne selv og familien hun tenkte på, men nå er miljøvalg blitt like viktig.

- Det er en ekstra dimensjon å ta hensyn til.

GODE FERDIGHETER: David Beckhams datter Harper, viser i en ny Instagram-video sine ferdigheter. Video: Instagram @davidbackham Vis mer

- Kosemåned

Tv-kokk Ole Martin Alfsen (50) er kronisk motstander av nyttårsforsett-konseptet. Det han ikke klarer å bestemme seg for i løpet av året, hjelper det ikke å finne ut i januar, mener han.

- Januar er en måned der jeg mener man skal kose seg, så at man da skal legge restriksjoner ... Nei, det tar man til våren, konstaterer han.

LES OGSÅ: Overrasker med julehilsen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer