Erna Solberg:

Glemmer ikke morens svømmeulykke

- Hun svømte ved siden av meg, og plutselig sier hun: «Jeg bare synker», sier statsminister Erna Solberg om dagen hun fryktet moren skulle drukne.

MISTET MOREN: Erna Solberg og moren Inger-Wenche sammen i Ernas 50 års bursdag. Inger-Wenche gikk bort i 2016. Foto: Tore Skaar
MISTET MOREN: Erna Solberg og moren Inger-Wenche sammen i Ernas 50 års bursdag. Inger-Wenche gikk bort i 2016. Foto: Tore Skaar Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): I 2011 havnet statsminister Erna Solberg (56) i en dramatisk situasjon, da hun reddet sin mor Inger-Wenche fra å drukne.

Seks år senere forteller hun til Se og Hør at opplevelsen fortsatt sitter friskt i minnet.

– Det er klart at det var dramatisk i de minuttene dette skjedde. Hun svømte ved siden av meg, og plutselig sier hun: «Jeg bare synker», erindrer Erna, og fortsetter.

– Selv om hun var en liten dame, er det tungt når et menneske ikke har oppdrift i kroppen – og ikke kan svømme selv. Etter hvert ble det så tungt at jeg måtte rope på nevøen min. Han skjønte først ikke alvoret, men så hoppet han ut og hjalp oss.

For denne heltedåden fikk Erna og nevøen diplom og heder fra Norges Livredningsselskap. – Det er klart at jeg var stolt. Det var en hyggelig gest, innrømmer hun.

GOD STØTTE: Erna Solberg får god støtte på hjemmebane av ektemannen Sindre Finnes. Foto: Tore Skaar, Se og Hør
GOD STØTTE: Erna Solberg får god støtte på hjemmebane av ektemannen Sindre Finnes. Foto: Tore Skaar, Se og Hør Vis mer

Svømte rundt øy

Episoden inntraff da mor og datter Solberg skulle svømme rundt en øy ved Varaldsøy ytterst i Hardangerfjorden.

Isbreen Folgefonna kom rett ned i vannet der de svømte, så det var nok et sted mellom 16 og 17 grader, sa Inger-Wenche Solberg til VG etter ulykken.

- Hadde det ikke vært for at Erna flyter så godt, og er så sterk og flink til å svømme, da ville jeg sunket rett til bunns, sa 85-åringen stolt om datterens redningsinnsats.

Delte åpenhjertig Facebook-innlegg

Inger-Wenche Solberg døde i 2016.

I et åpenhjertig innlegge på Facebook, skrev Erna at moren døde etter en tids sykdom.

«I livet finnes det noen dager som avslutter epoker. Sent i går kveld døde min mor Inger Wenche. Hun ble 90 i januar, har levd et langt liv. Hun var alltid generøs, positiv og optimistisk selv om de siste fem månedene var smertefulle pga sykdom», skriver hun og fortsetter:

«En stor takk til alle ansatte på Konows sykehjem som har gitt fantastisk pleie og omsorg siden hun kom dit i april», skrev hun i Facebook-meldingen.

LES OGSÅ: Erna Solberg dukket opp i «Game of Thrones»-klær

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer