Dag Erik Pedersen:

Glemmer aldri dødsfallet under «Mesternes»-innspilling

«Mesternes mester»-programlederen avslører øyeblikkene som har gjort sterkest inntrykk.

VETERAN: Programleder Dag Erik Pedersen har fulgt over 100 pensjonerte idrettshelter gjennom «Mesternes mester». Nå deler han de største opp- og nedturene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VETERAN: Programleder Dag Erik Pedersen har fulgt over 100 pensjonerte idrettshelter gjennom «Mesternes mester». Nå deler han de største opp- og nedturene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

- «Mesternes mester» er blitt så uendelig mye større enn noen av oss kunne forutse. Jeg hadde ikke peiling på hva jeg gikk til, men allerede i første sesong ble vi omfavnet av det norske folk. Se eksempelvis på langrennshelten Ove Aunli, hvem husker ham? Et par uker etter premieren visste omtrent hele Norge svaret på det, sier Dag Erik Pedersen (59) til Se og Hør.

Ti sesonger. Åtte forskjellige land. Over hundre pensjonerte idrettshelter. Helt siden 2009 har Pedersen stått i bresjen for en av NRKs største seermagneter.

Som programleder har han vært vitne til fremragende sportsprestasjoner, dramatiske skader, og ikke minst følelsesladde scener.

- Et rovdyr

Inntrykkene har vært mange - og sterke. Det finnes derimot enkelte øyeblikk han aldri vil glemme.

- Rent sportslig må jeg få trekke fram seieren til Gro Hammerseng-Edin. Det er et øyeblikk jeg har drømt om lenge, forteller programlederen.

Og det er ikke så rart.

Totalt fire kvinner har nådd til hovedfinalen. I 2017 var eksempelvis snøbrettkjører Helene Olafsen (28) en hårsbredd fra å stikke av med pokalen. Det skulle likevel ta ni år og like mange sesonger. For første gang i norsk sammenheng sto en kvinne øverst på pallen i «Mesternes mester» i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer