- Glem dype utringninger, nå er det «underboob» som gjelder

Moteeksperter hyller «It»-kløfta. «Skam»-stjerne er uenig.

UNDERPUPP: Lady Gaga og Kylie Jenner har begge latt seg begeistre av underpupp-trenden.  Foto: Splash News / Xposure
UNDERPUPP: Lady Gaga og Kylie Jenner har begge latt seg begeistre av underpupp-trenden. Foto: Splash News / Xposure Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At rund kløft, dyp v-kløft, sidepupp-kløft, og transparent kløft har regjert om hverandre i mote- og trendbildet gjennom åra, er ingen hemmelighet.

Kløften har i alle år vært et av kvinners fremste våpen i klesveien, noe stjernene i Hollywood vet å utnytte maksimalt.

Skal man tro bloggere og en rekke internasjonale medier er det imidlertid en ny «It»-kløft på markedet - nemlig underpupp.

Ifølge magasinet Elle ble begrepet først introdusert på begynnelsen av 2000-tallet, men takket være en rekke kjendiser skal underpuppen nå ha fått en ny vår.

Slaktes av «Skam»-stjerne

Blant stjernene som har omfavnet trenden er Lady Gaga, Rihanna, Ariel Winter, Bella Hadid, Kylie Jenner, Nicki Minaj og Miley Cyrus - for å nevne noen.

Hva gjelder kjendisene her til lands har nå «Skam»-stjerna Ulrikke Falch også kastet seg på trenden - derimot med en noe ironisk tilnærming.

På sin Instagram har hun lagt ved et utsnitt fra Elles artikkel, der tittelen lyder som følger: «Er underpupp den nye sidepuppen?». Falch, som har lagt ved et bilde av seg selv hvor hun viser underpupp, er klar i sin sak:

«Nei.»

Nei.

A photo posted by Ulrikke Falch (@ulrikkefalch) on

Saken fortsetter under bildet.

- Glem de dype utringningene

Smaken er imidlertid som baken - delt, og moteekspert og Vixen-redaktør Ida Elise Eide Einarsdóttir er langt fra skeptisk til puppetrenden:

- Kanskje forbeholdt de aller modigste, men det er noe herlig befriende med «underbooben». Så om ikke vi skal «free the nipple» kan vi i alle fall kaste bh-en, for denne høsten kryper crop-toppen lenger opp enn noensinne. Og trenden, den har såklart sin helt egen trending hashtag på sosiale medier, sier Einarsdóttir til Dagbladet, og tilføyer:

- Glem de dype utringningene og «sidebooben», nå er det «underbooben» som gjelder.

Og det er ikke bare verdensstjernene som har snudd utringningen opp ned, skal vi tro moteeksperten.

- Vi har også sett den på catwalken hos blant andre Kanye West, for ikke å snakke om i gatemoten, blant både bloggere og influencers som The Blonde Salads Chiara Ferragni, sier hun.

Viser naturlig kropp

Blogger og moteekspert Marianne Jemtegård er ikke i tvil om hva hun mener om den nye trenden:

- Jeg synes den er kul, og definitivt den nye «sidebooben». Den er på vei til å bli en trend i Skandinavia også, men jeg tror den gjør seg best på Instagram, ikke på byen, sier Jemtegård til Dagbladet.

Hun påpeker at det også er mye positivt med den nye trenden som sprer seg som ild i tørt gress på sosiale medier.

- Ungdom er svært opptatt av å vise kropp og det er mye seksualitet i klesveien. På mange måter er «underpupp»-trenden en måte å vise naturlig kropp på. Det er bedre enn å klemme pupper inn i push-up-bher og korsett, det er skikkelig unaturlig.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: - Du er vakrere uten sminke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer