UTKLASSING: Loreen innpakket i det svenske flagget etter triumfen. Foto: NTB scanpix
UTKLASSING: Loreen innpakket i det svenske flagget etter triumfen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Glem Carola. Dette er like stort som ABBA

Svenskene tar helt av etter Eurovision-seieren natt til søndag.

Publisert
SEOGHØR.NO: - Med tanke på hvordan det har gått på 2000-tallet har denne uken i Baku vært surrealistisk. Loreens favorittstempel har vært latterlig stort. Likevel våget ingen å ta seieren på forskudd. Alt føltes bare overdrevet. Loreen kjemper jo for Sverige for guds skyld. Landet som alltid er tippet som favoritt, men som nesten aldri lever opp til forventningene når det virkelig gjelder, skriver Aftonbladets Markus Larsson.

Og etter at 12-erne haglet inn fra 19 land til det svenske bidraget «Euphoria», tar kommentatoren fram storslegga.

- Glem Carola. Glem Herreys. Glem Charlotte Perrelli. Det her er større. Det her er på nivået med ABBA. «Euphoria» er i hvert fall det beste og mest klokkerene bidraget Sverige har sendt til Eurovision siden «Waterloo», skriver Larsson.


For nordmenn som ikke husker så langt, var det nettopp ABBA som sikret Sveriges første triumf tilbake i 1974. I 1984 vant de med Herreys og «Diggi-loo-diggi-ley», i 1991 vant Carola med «Fångad av en stormvind», før de i 1999 vant igjen med Charlotte Nilssons «Take me to your heaven». 13 år etter kan de slippe jubelen løs igjen.


Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Fikk seierskyss av mamma

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer