Britney Spears' vergemål:

Glefser mot eksmannen: - Skremmende

- Som å være i forvaring, sier Lynne Spears.

RASER: Popstjernen Britney Spears mor Lynne Spears raser mot eksmannen Jamie Spears. Foto: Broadimage / REX / NTB
RASER: Popstjernen Britney Spears mor Lynne Spears raser mot eksmannen Jamie Spears. Foto: Broadimage / REX / NTB Vis mer
Publisert

De fleste har nok fått med seg det omstridte vergemålet til popstjernen Britney Spears (39). Helt siden 2008 har det vært faren, Jamie Spears (69), som rettmessig har hatt full kontroll over både popstjernens økonomi og privatliv.

Også Jodi Montgomery og Andrew Wallet er en del av Britneys til sammen tre verger. 39-åringen har dermed vært under et strengt vergemål store deler av sitt voksne liv.

Dette har ført til at #FreeBritney-bevegelsen, som fansen har satt i gang, krever at superstjernen blir frigjort fra vergemålet.

BRITNEY: Britney Spears har hatt faren som verge siden 2008. Men har det vært frivillig? Dokumentaren til The New York Times håper å finne svar. Video: The New York Times Vis mer

Artisten har sett seg lei av å bli kontrollert, og har tatt steget med å gå til sak mot sin egen far. 23. juni fikk hun muligheten til å vitne i retten for første gang, og under den 23 minutter lange vitneforklaringen kom det fram flere sjokkerende uttalelser om 39-åringens lovpålagte vergemål.

Nå har også moren Lynne Spears (66) tatt et svært tydelig standpunkt i saken.

- Frykt og hat

I rettspapirer som VG har fått tilgang på, er det svært tydelig at Lynne ikke er fornøyd med eksmannen. De to var gift i hele 26 år, men det hindrer dem ikke i å lange ut mot hverandre nå.

Lynne vil ha Jamie fjernet som verge for datteren.

- Jamie Spears er ute av stand til å sette datterens interesser over sine egne, både på et personlig og et profesjonelt nivå. Dette vergemålet er ikke i den beste interessen til min datter, hevder moren i en støtteerklæring i forbindelse med rettssaken, ifølge VG.

EKTEFELLER: Jamie og Lynne Spears var gift i 26 år. Nå er tonen en helt annen. Foto: REX / NTB
EKTEFELLER: Jamie og Lynne Spears var gift i 26 år. Nå er tonen en helt annen. Foto: REX / NTB Vis mer

Moren ble involvert i Britneys søksmål i 2018, da datteren skal ha vært i en svært dårlig periode i livet. Kanskje ikke så rart da hun skal ha blitt tvunget til å ta prestasjonsfremmende medisiner og ble innlagt ved en helseinstitusjon.

Ingen av delene var etter popstjernens eget ønske, men når faren Jamie er verge er det han som bestemmer. Og han sa «ja».

BRYTER: Kjæresten til Britney Spears bryter tausheten etter den nye dokumentaren «Framing Britney Spears». Vis mer

Ifølge moren gikk det ikke lang tid før det skar seg i forholdet mellom Britney og Jamie. Han kontrollerte alt hun gjorde, noe han fortsatt gjør.

- En slik konstant granskning er både slitsomt og skremmende og som å være i forvaring, understreker moren, og fortsetter:

- Siden vergemålet har vært på plass, har forholdet svunnet hen til frykt og hat.

Denne tydelige meldingen er strake motsetningen til hvordan Lynne har opptrådt tidligere i vergesaken, hvor hun frem til nå har valgt å forholde seg ganske taus.

EKSER: Britney Spears har lagt ut en video på Instagram der hun danser til eksens låt. Nå har Justin Timberlake svart, og det setter fyr på kommentarfeltet. Vis mer

LES OGSÅ: Deler sjeldent glimt av sønnene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer