Mark Salling:

«Glee»-stjernen sier seg skyldig i grov barneovergrepssak

Erklærte seg skyldig i rettssaken.

SA SEG SKYLDIG: Hollywood-skuespiller Mark Salling har erklært seg skyldig i besittelse av mange tusen overgrepsbilder av barn. Foto: Reuters/ NTB scanpix
SA SEG SKYLDIG: Hollywood-skuespiller Mark Salling har erklært seg skyldig i besittelse av mange tusen overgrepsbilder av barn. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Skuespiller Mark Salling (35), mest kjent for å ha spilt i tv-serien «Glee» fra 2009 til 2015, har sagt seg skyldig i å ha vært i besittelse av overgrepsmateriale av barn.

Det framkommer i rettsdokumenter som nettstedet The Blast har fått tilgang på.

- Jeg erklærer meg skyldig fordi jeg er skyldig i tiltalen, erkjenner Salling i dokumentene.

Ifølge The Blast inngikk Salling en avtale om strafferabatt, noe som innebærer at han vil få redusert straff mot å erklære seg skyldig.

TV-STJERNE: Sammen med blant andre Lea Michele (t.h.), ble Mark Salling en populær skuespiller gjennom ungdomsserien «Glee». Foto: Chris Pizzello/ AP/ NTB scanpix
TV-STJERNE: Sammen med blant andre Lea Michele (t.h.), ble Mark Salling en populær skuespiller gjennom ungdomsserien «Glee». Foto: Chris Pizzello/ AP/ NTB scanpix Vis mer

Færre år i fengsel

Da 35-åringen ble arrestert i 2015 etter et tips om at han oppbevarte overgrepsmateriale av barn, risikerte han ifølge BBC opp mot 20 år i fengsel. Mange tusen bilder, og videoer, ble funnet på laptopen og harddisken hans.

Salling ble tiltalt i saken i mai 2016.

Etter avtalen han nå har inngått, vil han kun sone mellom fire og sju år bak murene. Ifølge Sky News blir avtalen først gyldig etter at Salling har erklært seg skyldig i rettssalen. Foreløpig er det ikke bestemt når han skal møte i retten.

Tv-stjerna må imidlertid også registrere seg som sexforbryter, og han får ikke kommunisere med noen under 18 år - unntaket er hvis vedkommende er i følge med en foresatt.

Etter å ha sonet straffen sin, kommer han til å være løslatt under oppsyn de neste 20 åra. Han må holde seg minst 30 meter unna skolegårder, parker, offentlige svømmebasseng, lekeplasser og spillehaller, skriver The Guardian.

Den tidligere «Glee»-skuespilleren skal dessuten betale 50 000 dollar, om lag 400 000 kroner, i oppreisning til hvert av ofrene som har søkt om dette. I tillegg må han innrulleres i et behandlingsprogram for sexforbrytere.

Viste fram bildene

Ifølge rettsdokumentene lastet Salling ned overgrepsmateriale av barn fra internett mellom april og desember 2015.

35-åringen forsøkte å dekke over forbrytelsen sin ved å bruke software som skjulte IP-adressen til datamaskinen hans.

- Imidlertid, ved minst to anledninger i 2015, viste tiltalte overgrepsmaterialet sitt til en voksen kvinne, i relasjon til deres seksuelle forhold. Dette ble til slutt meldt til politiet, heter det i dokumentene.

Vis mer Vis mer

Etter at politiet var blitt tipset om saken, ransaket de tv-stjernas hjem den 26. desember 2015, etter å ha fått innvilget en ransakelsesordre.

På Sallings laptop fant politiet over 50 000 bilder og videoer som dokumenterte seksuelle overgrep mot barn, ifølge rettspapirene. Ytterligere 4000 bilder og 160 videoer ble funnet på tiltaltes minnepinne.

Salling har videre erkjent at noen av bildene involverte barn som ikke hadde kommet i puberteten, og at noen av bildene inneholdt sadistisk og masochistisk oppførsel, samt seksuelt misbruk av små barn.

I 2013 ble for øvrig Mark Salling saksøkt for sexovergrep av en ekskjæreste, Roxanne Gorzela.

LES OGSÅ: Norske Erik bekrefter bruddet med Tyra Banks

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer