«Glee»-stjerne (31) funnet død

Vennene er i sjokk etter at Cory Monteith ble funnet på hotellrommet sitt lørdag.

DØD: Skuespiller Cory Monteith, mest kjent fra TV-serien «Glee», ble lørdag funnet død på sitt hotellrom i Vancouver. Han ble kun 31 år gammel. Her er han avbildet på en prisutdeling i Beverly Hills i slutten av februar. Foto: All Over Press
DØD: Skuespiller Cory Monteith, mest kjent fra TV-serien «Glee», ble lørdag funnet død på sitt hotellrom i Vancouver. Han ble kun 31 år gammel. Her er han avbildet på en prisutdeling i Beverly Hills i slutten av februar. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Skuespilleren Cory Monteith ble lørdag funnet død på et hotellrom i Vancouver. Det melder People. Han ble bare 31 år gammel.

- Vi er svært triste over å kunne bekrefte at meldingen om Cory Monteiths død er riktig. Vi er i sjokk og sorg etter dette tragiske tapet, sier talspersonen hans i en uttalelse.

Dødsårsaken er foreløpig ikke klar, og det er planlagt en obduksjon mandag.


Funnet da han ikke sjekket ut
Politiet opplyser at 31-åringen var ute med venner fredag kveld, og at han kom tilbake til hotellrommet på Fairmont Pacific Rim i de tidligste timene av lørdag morgen. 

- Det var andre sammen med herr Monteith på rommet hans fredag kveld, men video viser at han returnerte til rommet alene natt til lørdag morgen, og vi tror han var alene da han døde, sier fungerende politisjef Doug LePard.

«Glee»-stjernen sjekket inn på hotellrommet i 22. etasje 6. juli, og skulle sjekke ut lørdag formiddag. Da han ikke sjekket ut til avtalt tid, oppsøkte hotellansatte rommet hans. Der fant de skuespillerens livløse kropp, forteller LePard videre.

Monteith skal allerede ha vært død i flere timer da kroppen hans ble funnet.


Full etterforskning
Politisjefen i Vancouver understreker at de har satt inn store ressurser i etterforskningen av det plutselige dødsfallet. Åstedsgranskere og etterforskere har allerede undersøkt hotellrommet, og politiet har sikret seg hotellets overvåkningsvideoer og gjort avhør av ansatte ved hotellet.

- På vegne av politiet i Vancouver vil jeg videreformidle våre kondolanser til familien, vennene, skuespillerkollegene og de mange fansene til herr Monteith. I likhet med et utall andre husholdninger, så jeg jevnlig på «Glee» sammen med døtrene mine, og jeg vet at nyheten om hans død vil bringe sjokk og sorg i mange hjem, fortsetter politisjefen.


Stjerner i sorg
Den brå bortgangen til den unge skuespilleren har sendt sjokkbølger gjennom Hollywood. Etter at nyheten ble kjent, har flere stjerner uttrykt sorg og vantro på sosiale medier.

Skuespiller Denise Richards skriver på sin Twitter-profil: «Dette er forferdelig... mitt hjerte blør for Cory og hans kjære... og skuespillere og crew på «Glee», et tragisk tap».

«The Big Bang Theory»-stjernen Kaley Cuoco twitret følgende beskjeder: «Vær så snill, si at det ikke er sant», fulgt av «#CoryMonteith, ingen ord. Bønner. Tanker til familien hans. Dette er grusomt. Kan ikke snakke».

Sangstjernen Taylor Swift tok også til Twitter for å formidle sin vantro: «Målløs. Og av den verst tenkelige grunnen».

«Dette er så triste nyheter om Cory Monteith - for et fullstendig tragisk tap av en svært talentfull ung mann», skriver skuespiller Zooey Deschandel på sin Twitter-profil.

«Jeg så ham for noen få uker siden i New York, da så han så lykkelig ut. Hjerteskjærende... #corymonteith», skriver skuespiller Sophia Bush på Twitter.


Slet med rus
Den kanadiske skuespilleren har vært åpen om sitt problematiske forhold til rus. I slutten av mars fortalte han via sin talsperson at han hadde lagt seg inn på en avrusningsklinikk for å få bukt med problemene sine.

For en drøy måned siden viste han seg offentlig sammen med kjæreste og «Glee»-kollega Lea Michele (26) etter rehab-oppholdet. Da virket Monteith i bedre form enn på lenge.

I 2011 fortalte han i et intervju at han begynte å slite med stoffmisbruk i 13-årsalderen. Allerede som 19-åring oppsøkte han en rehabiliteringsklinikk for første gang.

Cory Monteith ble født i den kanadiske byen Calgary, og begynte sin skuespillerkarriere i Vancouver. Han fikk rollen som Finn Hudson i den populære musikalserien "Glee" da den gjorde sin debut på TV-skjermen i 2009.

LES OGSÅ: Viste seg for første gang siden problemene

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer