Naya Rivera er død:

«Glee-forbannelsen»: Skjebnesvanger dato

«Glee»-stjernene hyller avdøde Naya Rivera etter det sjokkerende dødsfallet.

HYLLES: Her er blant andre «Glee»-kollegaene Heather Morris og Amber Riley samlet ved Lake Piru, kort tid før det ble bekreftet at det var Riveras kropp som ble funnet. Foto: NTB Scanpix
HYLLES: Her er blant andre «Glee»-kollegaene Heather Morris og Amber Riley samlet ved Lake Piru, kort tid før det ble bekreftet at det var Riveras kropp som ble funnet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var torsdag i forrige uke nyheten kom om at «Glee»-stjernen Naya Rivera (33) hadde forsvunnet. Det skjedde mens 33-åringen var på en båttur med sønnen Josey (4) på Lake Piru i California.

Mandag kveld norsk tid bekreftet politiet at Riveras kropp var blitt funnet, og 33-åringen ble bekreftet død.

Riveras skjebne føyer seg dermed inn i rekken av tragedier som har forfulgt seriens store stjerner, der det både har vært dødsfall, sykdom og skandaler.

I flere år har det derfor vært snakk om at det finnes en slags «forbannelse» knyttet til «Glee», ifølge blant annet CNN, ettersom flere av de unge skuespillerne har møtt mer eller mindre tragiske skjebner.

CALIFORNIA: Kameraovervåkning står for det siste synet av savnede Naya Rivera (33). Vis mer

Bekreftet døde på samme dato

Blant annet kom den triste nyheten i 2013 om at Cory Monteith hadde gått bort, som følge av en utilsiktet overdose på et hotellrom i Vancouver. Da var han bare 31 år gammel.

Han spilte quarterbacken Finn Hudson i serien, og rollefiguren hans var kjæreste med Rachel Berry. Sistnevnte ble spilt av Lea Michele (33), som også var Monteiths kjæreste i det virkelige liv.

Datoen for da Monteith ble funnet død på hotellrommet - 13. juli - markerer også dagen da Rivera ble bekreftet død. I lys av den nevnte «forbannelsen» fremstår dette som et temmelig uhyggelig sammentreff på en nærmest skjebnesvanger dato.

Derfor er det kanskje ikke så rart at Michele nå har tatt til sosiale medier for å hedre både ekskjæresten og venninnen - til tross for at hun lenge har hatt en offentlig feide med Rivera. Feiden ble blant annet omtalt i Riveras bok «Sorry Not Sorry: Dreams, Mistakes, and Growing Up».

GJENGEN: Lea Michele delte dette bildet av kollegaene fra serien. Foto: Skjermdump Instagram
GJENGEN: Lea Michele delte dette bildet av kollegaene fra serien. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer

På Instagrams historiefunksjon har hun lagt ut tre bilder i svart-hvitt, der det er tydelig at hun kjenner på den store sorgen. Bildene er uten tekst, men inneholder både Monteith og Rivera, samt et tidligere upublisert bilde av gjengen fra «Glee».

13. JULI: Cory Monteith og Lea Michele var forlovet da han døde. Foto: Skjermdump Instagram
13. JULI: Cory Monteith og Lea Michele var forlovet da han døde. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer
DØD: Naya Rivera ble bekreftet død mandag denne uken, den 13. juli. Foto: Skjermdump Instagram
DØD: Naya Rivera ble bekreftet død mandag denne uken, den 13. juli. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer

Hylles av kollegaene

Også flere andre av Riveras skuespillerkollegaer fra den populære serien, som rullet over tv-skjermene fra 2009 til 2015, har nå tatt til sosiale medier for å hedre den avdøde stjernen.

De er nemlig kjent for å stå sammen når tragedier rammer, noe som ble ekstra tydelig da flere av skuespillerne samlet seg ved Lake Piru, innsjøen der 33-åringen døde.

SAMLET: Gjengen fra dramaserien har flere ganger blitt rammet av tragedier. Foto: NTB Scanpix
SAMLET: Gjengen fra dramaserien har flere ganger blitt rammet av tragedier. Foto: NTB Scanpix Vis mer

At datoene for de to dødsfallene er et skremmende sammentreff, er noe også Kevin Mchale (32), som spilte Artie Abrams, påpeker i et lengre innlegg på Instagram.

- Min Naya, min Snixxx, min Bee. Jeg kan virkelig ikke se for meg denne verden uten deg. Syv år siden på denne dagen var vi sammen i London da vi fant ut om Cory. Vi var så langt unna, men så takknemlige for at vi hadde hverandre. For en uke siden i dag snakket vi om å flykte til Hawaii. Dette gir ikke mening, og jeg vet at det trolig aldri vil gjøre det, er blant det han skriver.

Chris Colfer (30), som spilte Kurt Hummel i serien, skriver at han umulig kan formidle all kjærlighet og respekt for noen i kun ett innlegg, og skriver:

- Hvordan kan du oppsummere et tiår med vennskap og latter med bare ord? Hvis du var en venn av Naya Rivera, kan du ganske enkelt ikke det. Hennes briljanse og humor var makeløs. Hennes skjønnhet og talent var ut av denne verden. [...] Naya var virkelig enestående, og det vil hun alltid være.

Amber Riley (34), som spilte Mercedes Jones i serien, har lagt ut en video av Rivera og sønnen Josey, og skriver til bildet:

- Min beste duettpartner. Jeg elsker deg. Jeg savner deg. Jeg har ikke ord akkurat nå, bare masse følelser. Hvil i fred, engel, og vet at familien din aldri trenger å bekymre seg for noe.

Jenna Ushkowitz (34), som spilte Tina Cohen-Chang, skriver i et innlegg på Instagram at det er vanskelig å uttrykke følelsene i kjølvannet av dødsfallet.

- Det finnes ingen ord, men likevel så mange ting jeg har lyst til å si. Jeg er usikker på om jeg noensinne vil være i stand til å uttrykke eksakt hva jeg føler. [...] Du er så elsket. Du fortjente verden og vi vil sørge for at Josey og familien din føler det hver dag. Jeg savner deg allerede.

LES OGSÅ: «Glee»-stjerne Mark Salling funnet død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer