Ida Gran-Jansen:

- Gleder meg til å bli far

Ida Gran-Jansen og samboeren blir foreldre snart.

Foto: Ida Gran-Jansen og samboeren Eirik Lyssand blir foreldre for første gang neste år. Lørdag var de på innspilling av TV 2s store danseprogram sammen. Foto: Ruben Pedersen
Foto: Ida Gran-Jansen og samboeren Eirik Lyssand blir foreldre for første gang neste år. Lørdag var de på innspilling av TV 2s store danseprogram sammen. Foto: Ruben Pedersen Vis mer

Mandag morgen kunne den tidligere «Farmen Kjendis»- og «Skal vi danse»-profilen Ida Gran-Jansen avsløre at hun venter sitt første barn sammen med samboeren Eirik Lyssand.

Den glade nyheten delte hun med sine over 98 000 følgere på Instagram.

Med et bilde av seg selv og samboeren, har Gran-Jansen lagt ved en rekke emojier som bekrefter at de venter sitt første barn. Blant annet har hun benyttet seg av en «snart»-emoji, en baby, en tåteflaske og et hjerte under bildet.

- Kjempehyggelig

Lørdag var paret på «Skal vi danse»-innspilling sammen. Ida var selv med som deltaker i fjor, men er denne gangen bare her for å se på. Hun og samboeren tok seg tid til å prate med Se og Hør i pausen, etter at alle deltakerne hadde danset seg ferdig.

STOLTE: Neste år blir disse to foreldre for første gang. Foto: Ruben Pedersen
STOLTE: Neste år blir disse to foreldre for første gang. Foto: Ruben Pedersen Vis mer

- Hvis jeg skal stemme på noen holder jeg en knapp på Sophie Elise og Morten, men jeg er her først og fremst for å se på. Det er gøy å være her uten å delta, men jeg skal innrømme at jeg savner det. TV 2 kan bare ringe - jeg er garantert med igjen, flirer hun.

På spørsmål om hvordan den siste uken har vært for dem, etter at de kunngjorde graviditeten, svarer hun positivt.

- Det er bare gode tilbakemeldinger, og det er kjempehyggelig. Vi gleder oss, smiler hun.

- Og hvordan blir det for deg å bli far?

- Det er det ingen som vet ennå, haha. Nei da, jeg gleder meg veldig til å bli pappa. Det blir kult det, sier Eirik til Se og Hør.

KJØPTE BOLIG: Ida Gran-Jansen tar forholdet et steg videre. Nå har hun kjøpt bolig med kjæresten Eirik Lyssand. Video: Frida Andersen / Reporter: Julie Solberg Vis mer

- Omstille meg

Overfor Se og Hør kunne Ida tidligere denne uka fortelle at de gleder seg stort til å bli foreldre.

- Det er en stund siden vi fant ut av det. Vi hadde jo en mistanke. og ble kjempeglade da vi fant ut at det stemte. Jeg vet ikke helt hvordan dette blir, det vet man på en måte ikke før man sitter her med den lille i armene, sa hun.

Hun er 19 uker på vei, og har termin i mars. Det er kanskje derfor ikke så rart at de ikke har begynt å planlegge verken babyrom eller den nye hverdagen - det kommer i sin tid, sa hun.

Gran-Jansen, som er aktuell med kokeboken «Kjempegodt - helt enkelt», har måttet ta noen nye valg på matfronten nå som hun venter sitt første barn.

- Jeg bestilte en biff her om dagen, men den måtte jo gjennomstekes. Det var ikke spesielt godt. Jeg skal nok klare å omstille meg i denne perioden, men jeg kommer nok til å savne oster og rødvin, flirte hun.

Mandag morgen gjestet Ida Gran-Jansen «God Morgen Norge» på TV 2 hvor hun stolt bekreftet den glade nyheten. Foreløpig vet ikke paret hvilket kjønn det er på barnet i magen, men TV-profilen innrømmer at hun gleder seg stort til å bli mor for første gang.

- Jeg tror ikke man kan forberede seg. Man må bare hoppe i det, sier hun og legger til at hun foreløpig føler seg helt vanlig.

- Jeg er verken kvalm eller trøtt, fortsatte hun.

FINALEFEST: Leif Einar Lothe ble utropt som vinner av «Farmen Kjendis» 2017, 2.plassen gikk til Ida Gran-Jansen. En fornøyd Ida unner Lothe seieren og oppsummerer en tøff tid på gården. Video: Christian Roth Christensen / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Bekreftet forholdet

TV-profilen ble først kjent da hun vant «Hele Norge Baker» på TV3 i 2013. Siden den gang har hun deltatt i både «Farmen Kjendis»- og «Skal vi danse», hvor hun i begge program vant nordmenns hjerter.

I januar i fjor kunne hun bekrefte overfor Se og Hør at hun hadde funnet lykken med Lyssand, som hun nå venter sitt første barn med.

- Han er supersosial, omsorgsfull og raus. Og det beste av alt: Det virker som han har falt skikkelig i smak hos familien min. Både mor og mormor har falt pladask, sa Gran-Jansen den gang.

Videre røpet hun at hun tok det siste og utløsende steget etter at hun kom hjem fra «Farmen»-innspillingen i juli året før.

- Jeg spurte Eirik om vi skulle ta en løpetur sammen. Vi løp Bygdøy rundt, badet og koste oss i sommervarmen. Etterpå var jeg helt solgt. Det sa bare pang, sa hun og fortalte at kjæresten er lærer og blant annet jobber med barnevernsbarn.

Først om lag fire måneder etter at de ble et par viste hun frem kjæresten. I mai i fjor dukket de nemlig sammen opp på rød løper utenfor kinoen Vest i Oslo.

- Han er ikke så ofte med på slik, og det kan hende at han dauer litt akkurat nå. Men han gjør det jo for min skyld, som egentlig er veldig snilt, sa hun.

LES OGSÅ: Fortvilet etter eksens sammenbrudd