Fredrik Solvang:

- Gledelig høytid

NRK-profil Fredrik Solvang går inn i julen med kraftige skader i ansiktet.

SKADET: Det er en tydelig skadet Fredrik Solvang som har fått gjennomgå i sykkelfeltet. Foto: Privat
SKADET: Det er en tydelig skadet Fredrik Solvang som har fått gjennomgå i sykkelfeltet. Foto: Privat Vis mer

NRK-profil Fredrik Solvang (42) fikk ikke helt den starten på julen som han hadde sett for seg. Fredag ettermiddag deler han nemlig et bilde av seg selv liggende hvor han nesten ikke er til å kjenne igjen.

- Det blir ikke skikkelig jul uten et personlige møte med en lift i sykkelfeltet. Gledelig høytid, skriver han på Instagram.

Bildet har fått mange likerklikk, og det er tydelig at det er mange som sender sine varmeste tanker til Solvang.

Se og Hør har vært i kontakt med Fredrik Solvang som ikke ønsker å utdype hva som har skjedd.

NRK: Fredrik Solvang, Jarle Roheim Håkonsen og Nina Owing under Gullruten 2017. Foto: NTB Scanpix
NRK: Fredrik Solvang, Jarle Roheim Håkonsen og Nina Owing under Gullruten 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kjent NRK-profil

Fredrik Solvangs oppsiktsvekkende bilde på Instagram har på kort tid fått over 2500 likerklikk, og i kommentarfeltet har det strømmet inn med snille ord og ønsker om god bedring til NRK-journalisten.

Solvang er en kjent NRK-journalist og har tidligere vært programleder for «Dagsnytt 18» og vært politisk journalist i «Dagsrevyen». I 2017 ble han nominert til Gullruten, som beste mannlige programleder for «Dagsnytt 18».

I 2018 tok han over som programleder i debattprogrammet «Debatten» på samme kanal.

I et intervju med Dagbladet i forbindelse med Arendalsuka i forkant av stortingsvalget i år, innrømmet den rutinerte programlederen at han kan få litt kalde føtter før han griller politikerne i debatter.

- Jeg synes ting jeg ikke har gjort før, er skummelt. I fjor var det skummelt å lede partilederdebatten for første gang. I år er jeg nervøs for utspørringene, røpet han den gang.

TV-PROFIL: Programleder Fredrik Solvang i en debatt i Trondheim i september. Foto: NTB Scanpix
TV-PROFIL: Programleder Fredrik Solvang i en debatt i Trondheim i september. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hets og rasisme

Det er ingen tvil om at Solvang er en populær figur på TV, men han har likevel vært åpen om at TV-suksessen har en bakside. Tidligere i år skrev han en kronikk i Medier24, hvor han gikk hardt ut mot hets og rasisme.

«Jeg har lurt på hva det kommer av, at noen synes det er greit å fyre av skriftlige klasebomber av sjikane og detonere dem i innboksene mine», skrev NRK-programlederen i innlegget.

I desember 2018 skrev Dagbladet om spesielt én klage, som ble sendt inn fra en seer til Kringkastingsrådet, der Solvang ble kritisert i det som ble beskrevet som rasistiske karakteristikker.

- Mange forteller hvor politisk vridd jeg er, tolker kroppsspråket mitt og tolker avbrytelser som utidig innblanding. Det virker på meg som de sitter ved tastaturet, skriver det de roper til tv-en når de irriterer seg, og sender det rett inn i innboksen min, sa han til Dagbladet i februar.

LES OGSÅ: Prins Philip til sykehus